13 november 2021

Nieuwe coronamaatregelen per 13 november op Sportpark Groot Driene

Op vrijdag 12 november vond er weer een corona persconferentie plaats. Met scherpere maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus. Hieronder lees je wat deze maatregelen voor jou betekenen bij het bezoeken van ons sportpark.

Algemene maatregelen
Net als in de rest van ons land gelden de algemene maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen. Als je positief getest bent blijf je thuis en meld je dit bij je leider van het elftal.
Ook moeten we weer 1,5meter afstand houden van elkaar. Behalve in de ruimtes waarvoor je het corona toegangsbewijs hebt laten zien voor binnenkomst.

Clubhuis en Kleedkamers alleen toegankelijk met Corona Toegangsbewijs 
Voor het betreden van binnenruimtes geldt dat je een geldig corona toegangsbewijs moet kunnen laten zien. Voor iedereen boven de 18 jaar. Op ons sportpark zijn de binnenruimtes de kleedkamers en het clubhuis.

Wij werken met polsbandjes
Omdat we niet bij iedere deur kunnen gaan staan om jouw QR-code te scannen werken we met polsbandjes. Op het sportpark zullen er een aantal vrijwilligers rondlopen, gewapend met een scanner. Herkenbaar aan een geel hesje. Bij deze vrijwilligers kun je jouw QR-code laten scannen en bij een groen vinkje ontvang je een polsbandje. Zonder polsbandje mag je dus de kleedkamers of het clubhuis niet in.

Vrijwilligers in functie hebben geen polsbandje nodig
De personen die op ons sportpark aanwezig zijn en in functie zijn als vrijwilliger hebben geen QR-code nodig om toegang te krijgen tot kleedkamers of clubhuis. Dus degene die in functie zijn als trainer, begeleider, barmedewerker, terreinknecht etc. hoeven niet gescand te worden. Maar zodra je uit functie bent, heb je de code wel nodig. Wil je dus na de wedstrijd, waar je als begeleider actief was, een biertje drinken in de kantine moet je alsnog een polsbandje halen.

Geen publiek bij wedstrijden en trainingen
Vanaf zaterdag 13 november 18.00uur zijn ouders/publiek niet meer welkom op ons sportpark om trainingen/wedstrijden te bekijken.

Openingstijden kantine
De kantine zal vanaf 13 november alleen nog op zaterdag geopend zijn van 09.30-19.00uur.
Door de verplichte sluitingstijd van 20.00uur is het niet werkbaar om op andere dagen de kantine open te doen. Voor de Bingo op de donderdagmiddagen zal de kantine wel geopend zijn.

Wij leven slechts de regels na
Laten wij als club voorop stellen dat wij de regels ook niet bedacht hebben. Het naleven van de regels is voor ons verre van ideaal. We hebben extra vrijwilligers nodig om dit te kunnen organiseren. Daarom willen we iedereen die ons sportpark bezoekt vragen begrip te hebben voor deze maatregelen en hierin mee te gaan. De gemeente heeft ook aangegeven strenger te gaan handhaven. Een een boete voor het overtreden van de regels zou voor ons financieel heel zwaar vallen. Maar laten we vooral niet vergeten dat het tenslotte gaat om de gezondheid van ons allemaal.

Als club hebben wij voor deze methode van handhaving gekozen. Dat wil niet zeggen dat het bij andere verenigingen ook zo is. Speel je een uitwedstrijd en bezoek je een andere club? Dan kan dit betekenen dat zij een andere werkwijze hanteren.