7 mei 2018

Damesvoetbal bij S.v. Juliana ’32 gaat door volgend seizoen.

Een tijdje geleden kwamen er berichten in het nieuws dat het damesvoetbal bij Juliana zou ophouden met ingang van het komende seizoen. Dit bericht was niet geheel terecht.Dit seizoen is het voor ons dameselftal een krappe selectie geweest. Vaak was het op zaterdag spannend of er voldoende dames beschikbaar zouden zijn om de wedstrijd te spelen. Een aantal dames werkt in de zorg en heeft hierdoor wisselende diensten. Als daar dan nog een blessure bij komt is het vaak krap. Tijdens een gesprek met de dames werd duidelijk dat de dames op deze manier komend seizoen niet door willen gaan. Er moeten of dames bij komen, of het zou ophouden te bestaan. Dit laatste werd in de media opgepakt en gecommuniceerd. Maar de meeste dames gaven aan door te willen met voetballen en het liefste bij Juliana. Als dit niet zou lukken dat ze dan een overstap zouden overwegen.

“Uiteraard hebben wij intern niet stilgezeten en zijn op zoek gegaan naar alle mogelijkheden om het damesvoetbal bij Juliana te behouden”, aldus Karel vd Weert, voorzitter van S.v. Juliana. “En het is ons waarschijnlijk gelukt!”. Er is voor komend seizoen een nieuwe trainer gevonden in Gerard Eenink. Hij heeft wat connecties bij andere clubs en weet dat er meerdere clubs binnen Hengelo zijn die met dezelfde problematiek te maken hebben. De handen zijn ineen geslagen en afgelopen zaterdag tekende Gerard het contract als nieuwe trainer van de dames. In de komende periode wordt gekeken hoe de selectie van volgend seizoen er precies uit komt te zien. Er lopen wat lijntjes met dames van andere Hengelose verenigingen. Op 14 mei staat er een open training gepland op het sportpark Groot Driene, waarbij de huidige Juliana Dames zullen kennismaken met de nieuwe trainer en nieuwe dames. Verder zijn alle dames die interesse hebben van harte welkom om aan te haken bij deze training. Kortom, mits er een team gevormd kan worden voor komend seizoen, zullen er wederom dames op ons sportpark voetballen.

Juliana heeft er goede hoop op om volgend jaar een damesselectie te hebben staan die vol goede moed in de derde klasse mee kan strijden in de top. Deze veranderingen houden in dat de huidige trainer van de dames, Henk Drenth, na dit seizoen afscheid neemt. Wij willen hem ook via deze weg bedanken voor zijn inzet dit seizoen.

 

Gerard Eenink tekent het contract voor seizoen 2018/2019 onder toeziend oog van Karel vd Weert