11 november 2016

De eerste Hengelose zaterdagderby!

Morgen wordt hij dan eindelijk gevoetbald, de eerste Hengelo stadsderby op de zaterdag. De eerste wedstrijd zal plaatsvinden bij de Wilhelminaschool. Op 22 april 2017 wordt de derby gevoetbald op Sportpark Groot Driene. Van oudsher is Juliana altijd de enige Hengelose vereniging geweest met een eerste elftal op de zaterdag, maar ook de Wilhelminaschool is overgestapt naar de zaterdag.

De ploeg van Rutger Kats is begonnen met 15 punten uit 9 wedstrijden en staat op de vijfde plaats. Vorige week nog werd er een prima overwinning geboekt bij Oranje Nassau (2-4). Topscorer van Wilhelmina is Bram Nieuwland met 7 doelpunten. Juliana bezet momenteel de 9e plaats met 13 punten en boekte 3 overwinningen op rij. Na de stroeve start lijkt de ploeg langzaam weg te lopen van de onderste regionen en is er aansluiting gevonden bij de zeer brede middenmoot.

Marcel Degenaar heeft zaterdag weer de beschikking over Tim Harberink, Pieter Hilgerink en Michiel Bosch die afgelopen zaterdag nog ontbraken. Door de blessures van doelverdedigers Oscar van Dalen en Calvin Bos, zal Erik Groot Roessink als wissel aansluiten.

Aftrap op Sportpark De Vikkerhoek is om 14:30 uur. We rekenen op veel steun van de Juliana supporters!