5 januari 2017

Geslaagd oliebollentoernooi 2016!

Oliebollentoernooi 2016

Op donderdag 26 december was het oliebollentoernooi in het FBK stadion, een leuk initiatief van de organisatie om dit toernooi weer nieuw leven in te blazen.

Toen de flyer rond ging via social media werd ik ook gevraagd een team samen te stellen, gezien mijn eigen team ook al druk bezig was een team samen te stellen vond ik dit wel een leuk idee.

In overleg met mijn teamgenoten deze middag, kwamen we tot een prima selectie en werden we vooraf bestempeld als goede outsider voor de titel!

In de kantine werd voor aanvang van het toernooi geloot, het 1e elftal is uiteraard een topfavoriet voor de toernooiwinst dus er werd wel met een schuin oog gekeken naar in welke poule zij terecht zouden komen.

De loting bepaalde dat we elkaar voorlopig nog wisten te ontlopen, met het 2e elftal, 5e elftal en oud a1 elftal hadden we een prima loting. Geen makkie, maar het gaf ons zeker mogelijkheden.

De 1e wedstrijd speelden we tegen het 2e elftal, deze zouden we met 2-1 winnen. Vooral het doelpunt van Niek Bauhuis in combinatie met Nick Zwiers was van grote schoonheid.

Altijd lekker om je 1e poulewedstrijd weten te winnen.

De 2e wedstrijd was tegen het 5e elftal, een elftal dat op ervaring speelt en dit in de zaal ook heel erg sterk deed. Het was geen gemakkelijke wedstrijd, we wonnen wel met 1-0 door een doelpunt van Nick Zwiers maar het had ook zomaar gelijk kunnen eindigen of een 0-1 achterstand had ook zomaar gekund. Tommy Gabro hield zijn doel echter schoon.

2 wedstrijden gespeeld, 6 punten: een plek in de volgende ronde?

Je zou het verwachten, echter als we met 1-0 van oud A1 zouden verliezen dan zouden zij zelfs een beter doelsaldo dan ons hebben en als het 5e dan van het 2e zou winnen zouden we zelfs uitgeschakeld zijn.

Kortom, de laatste wedstrijd tegen oud A1 moesten we gewoon zorgen snel op voorsprong te komen en dan lekker uit spelen. Dit zou ook gebeuren, deze wedstrijd zou gemakkelijk met 4-0 gewonnen worden met fraaie doelpunten o.a. van Wesley Rietman en Rens Gering.

Doordat mijn eigen elftal (3e elftal) een prima toernooi speelde en het 1e op een gelijkspel wist te houden in de poule, zouden we in de halve finale moeten aantreden tegen het 1e elftal.

Voor mij was dit affiche eigenlijk de finale, en deze halve finale werd fraai met 3-0 gewonnen door FC Gabeerzwaukatunman United.

Het 5e elftal had ook een fraaie winst in de halve finale, waardoor beide ploegen elkaar voor de 2e keer deze middag zouden treffen nu echter in de finale.

Vaak zie je dan wel dat als de halve finale op papier het zwaarste is, en je die knap weet te winnen dat je de finale een beetje zou kunnen gaan onderschatten: Oh dat klusje klaren we ook nog wel even. En dat is gevaarlijk tegen een ervaren team als het 5e dat de messen geslepen had en wel volle bak ging.

We zouden terecht op een 1-0 voorsprong komen, maar een onoplettendheid bij een intrap zou ons toch duur komen te staan 1-1 vlak voor tijd.

Deze stand stond nog op het scorebord toen de 10 minuten voorbij waren en dus moesten strafschoppen uitkomst bieden. En dan is het een loterij en kan het 2 kanten op.

Niek Bauhuis moest zelfs 3x aantreden, en wist ze alle drie te benutten.

Rens Gering miste in de 1e serie, maar des te knapper dat hij in de 2e serie wel koel bleef en raak schoot. Ook doelman Tommy schoot zijn penalty onberispelijk binnen.

Een andere topper dit toernooi deze middag, Jan Willem Groeneveld zijn penalty kon worden gekeerd door Tommy en zo kon team FC Gabeerzwaukatunman United zich de 1e winnaar van het oliebollentoernooi noemen.

Een compliment voor de organisatie voor de leuke opzet, en alle teams voor de gezelligheid en hun deelname en tot slot nog maar eens een pluim voor de winnaars:

Nathan Kattelaar: Met zijn zaalvoetbalervaring een erg belangrijke pion gebleken, snapt het spelletje, sterk aan de bal en goed in de coaching.

Niek Bauhuis: In mijn ogen de man van het toernooi, is in potentie gewoon een geweldige voetballer op het veld kan men hem nog weleens afstoppen maar in de zaal waar contact niet is toegestaan was hij ongrijpbaar.

Nick Zwiers: Mooie, sierlijke speler met een uitstekende techniek en mooie schijnbewegingen.

Tommy Gabro: speelde een uitstekend toernooi en kreeg de prijs van speler van het toernooi wat hem meer dan gegund is.

Rens Gering: was voor mij een onbekende speler, maar zijn gedrevenheid/inzet/werklust was een lust voor het oog, en hij was paar keer beslissend met assist of doelpunt.

Wesley Rietman: heeft mij laten zien niet alleen op het veld een goede speler te zijn maar stond in de zaal ook zijn mannetje, soms iets te gemakkelijk balverlies wat levensgevaarlijk is in de zaal maar deze momenten kwamen minder voor dan geweldige assisten en doelpunten.

Errol Uner: deze geweldenaar moest op het laatste moment afzeggen, maar zal volgend jaar ons geheime wapen zijn (of is het nu geen geheim meer?)

 

zaalvoetbal