17 december 2016

Jeugdkader bezig met ontwikkeling van Team, Individu en Collectief!

Zaterdagochtend 17 december 2016 stond voor het jeugd kader in het teken van de jaarlijkse mid-wintermeeting.

Een ochtend die door de jeugdcommissie wordt georganiseerd om het nuttige met het aangename te combineren. De vorige jaren zijn bijvoorbeeld zaken als reanimatie en sportblessures, trainingsopbouw, jeugdbeleidsplan en positief coachen aan bod gekomen. Dit jaar wist de jeugdcommissie een samenwerking tot stand te brengen met hoofdtrainer Marcel Degenaar.

De ochtend begon mooi vroeg, waarbij onder het genot van een kopje koffie/thee de opening van bijeenkomst werd gedaan met een motiverend en gedachten opwekkend filmpje. De eerste ronde van deze morgen heeft in het teken gestaan van actualiteiten van Juliana ’32 Jeugd, waar is de jeugdcommissie mee bezig en waar zien we dat zaken fantastisch goed gaan. Maar ook kijken waar we elkaar nog meer bij kunnen helpen. Het was mooi om te zien hoe deze groep vrijwilligers samen de schouders er onder zet. Samen werken aan een beter en sterker Juliana ’32 was één van de opmerkingen uit de groep vrijwilligers. Het ochtend gedeelte werd passend afgesloten met een iet wat actieve werkvorm waarbij het samenwerken onderling op de proef werd gesteld.

De tweede ronde van deze morgen zal bij de groep nog niet zo snel uit het geheugen zijn verdwenen. Marcel Degenaar nam de groep vrijwilligers mee in de basis principes van voetballen, teamprocessen en prestaties. Waarbij er natuurlijk de link werd gelegd naar zowel de oudere jeugd en senioren. Met bijvoorbeeld situaties en processen die momenteel actueel zijn bij het eerste elftal. Maar nog mooier de vertaalslag naar de jeugd en aller daagse praktijksituatie voor het jeugdkader.

De ochtend werd afgesloten met het concreet maken van de vervolg stappen en actiepunten om vervolgens tijdens een gezamenlijke lunch alles nog eens te evalueren!

Deze ochtend werd weer duidelijk met welke passie de jeugdvrijwilligers elke week bezig zijn met het ontwikkelen van de jeugdspelers die Juliana rijk is. De individuele begeleiding en TIC-training werden ook deze ochtend weer geprezen als unieke meerwaarde die Juliana hun spelers weet te bieden.

img-20161217-wa0003

img-20161217-wa0000

img-20161217-wa0001

img-20161217-wa0002