10 juli 2024

Jeugdkamp 2024

Afgelopen weekend werden de kantine en de velden in beslag genomen door de jeugdleden; het was tijd voor een jeugdkamp.

Nadat de kinderen de luchtbedden hadden opgepompt in het jeugdkamp, werd er afgetrapt met een mix toernooi. Elke team bestond uit spelers uit de JO 8 t/m de JO 14.
Tussendoor even op krachten komen met een broodje knakworst en ranja.

S middags was er tijd om te spelen op de grote stormbaan. Er was een ” levend tafelvoetbal” en er kon een potje bumper voetbal worden gedaan. Alleen was daar weinig voetbal aan, maar vooral veel stuiteren, op de kop rollen en salto’s maken, hahahaha. Veel lol in de opblaasballlen.

Wat een geluk hadden we met het weer 🌤.
Na een heerlijk frietje en snack werd de buikschuifbaan opgeblazen. Sommige kinderen doorstonden het koude water met groene zeep en schoven over de baan heen.

En toen was het 21 uur: tijd voor NL- Turkije. Iedereen zat in hun voetbaloutfit om hun favoriete land aan te moedigen🥳!
De overwinning werd uitbundig gevierd in de kantine, op het veld met glowsticks en de cola en chips waren niet aan te slepen!

Iedereen moe? Dat zou je denken…… het was nog lang niet stil in het jeugdhonk. Slapen doen ze thuis maar weer.
De nacht werd extra spannend door een vleermuis die door de kantine vloog! De dierenambulance gaf als tip om de ruimte donker te maken, deuren en ramen open, iedereen muisstil en niet bewegen ( wat een hele uitdaging is met zoveel nachtbrakers😂). De vleermuis werd daarna niet meer gezien.

Na een korte nacht en een ontbijtje was het alweer tijd voor de laatste activiteit: penalty’s schieten.
De keepers Ryan en Oscar van het 1e elftal hielden bijna een uur lang penalty’s tegen. Ook was er een snelheidsmeter, daarbij kon iedereen zien hoe hard ze trappen in km/h.
We sloten af met een penalty afvalrace. De winnaars hiervan houden hun prijsje nog tegoed van Pelle Boevink. Pelle is een oud speler van Juliana’32 en hij keept nu voor een Duitse club.