6 juni 2023

Juliana 1 bereikt halve finale nacompetitie! Inclusief wedstrijdverslag.

Ons eerste elftal heeft zaterdag de halve finale van de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse bereikt! In Goor werd GFC met maar liefst 0-5 verslagen.

Juliana wint overtuigend bij GFC en bereikt de halve finale van de nacompetitie 

Afgelopen zaterdag mocht Juliana, na de winst in de 3e periode, aantreden in de 2e ronde van de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse. Tegenstander was GFC uit Goor. In de nacompetitie wordt de winnaar bepaald over één wedstrijd en dus was meteen na afloop duidelijk of het seizoen nog verlengd wordt of dat het zomerstop is voor de ploeg van Erik Hellegers. Juliana trad in deze uitwedstrijd met een bijna volledige groep aan tegen GFC. Steven Robles is daarbij nog herstellende van een enkelblessure en Oscar van Dalen zal vandaag weer voor het eerst bij de groep. 

Beide ploegen begonnen wat afwachtend. Juliana was van te voren op de hoogte van het gevaar van de lange bal van de tegenstander en zette dus niet meteen druk naar voren. Omdat ook GFC dit niet deed, was de openingsfase voorzichtig. De wedstrijd begon pas echt in de 12e minuut, toen een voorzet van rechts op de hand viel van een verdediger van GFC. Penalty, oordeelde de scheidsrechter. Jari Hellegers benutte deze en zette Juliana zo op een 0-1 voorsprong. Juliana was in de fase die volgde ook dreigender en zag een 2e goal van Willem Jan Hilgerink worden afgekeurd wegens buitenspel. Daarna was ook GFC dreigend en moest Arda Tamer ingrijpen. Achterin stond Juliana echter als een huis en werd weinig weggegeven. 1 minuut voor de pauze sloeg Juliana weer toe. Willem Jan Hilgerink speelde zich als een echte spits vrij in de zestien van de tegenstander en schoot beheerst de 0-2 binnen. 

GFC zette in de openingsfase van de 2e helft wel aan, maar werd niet echt dreigend. Juliana had steeds meer ruimte en besliste in de 62e minuut de wedstrijd definitief. Willem Jan Hilgerink zette een goede combinatie op met Jorn de Graaf, die goed de 0-3 binnenschoof. GFC trof daarna uit een vrije trap nog wel de lat, maar aan alles was duidelijk dat Juliana de mogelijkheden had op meer. En dat gebeurde ook. In de 86e minuut schoot Rutger Robles prachtig binnen via de paal voor de 0-4, terwijl Eloy Vermeulen tussendoor al wat mogelijkheden had laten liggen. In de blessuretijd viel een afvallende bal op de zestien zo voor de voeten van Emanuel Demir, die hard de 0-5 binnenschoot. 

Zo heeft Juliana de eerste stap gezet en speelt men aanstaande zaterdag op het eigen Sportpark Groot Driene de halve finale tegen 3e klasser SC Lutten. De winnaar plaatst zich voor de finale van de nacompetitie tegen de winnaar van de wedstrijd Blauw Wit ’66 uit Holten en Eerbeekse Boys. 

Opstelling Juliana: Arda Tamer, Kevin Kollenaar, Han van Zetten, Mike Borst, Jorn de Graaf; Rutger Robles (Stef Nijhuis), Bas Mulder, Pieter Hilgerink (Emanuel Demir); Eloy Vermeulen, Willem Jan Hilgerink (Steven Robles), Jari Hellegers (Tijn Leeferink) 

 

 

In de halve finale is SC Lutten de tegenstander. De wedstrijd word op zaterdag 10 juni om 14.30 uur gespeeld op ons eigen Sportpark Groot Driene! Komt allen!