29 januari 2020

Juliana 1 komt prima uit de winterstop met overwinning op FC Winterswijk

Na een winterstop met zeer wisselende resultaten stond afgelopen zaterdag weer de eerste competitie wedstrijd op het programma. FC Winterswijk kwam naar sportpark Groot Driene. Winterswijk, een ploeg uit de onderste regionen, had in de laatste wedstrijd voor de winter Achilles ’12 op 0-0 weten te houden. Juliana was dus gewaarschuwd voor enige vorm van onderschatting.

Op een zeer lastig te bespelen veld bleek Juliana direct bij de les. De aanval werd gezocht en Winterswijk werd terug gedrongen. Het was Tom Groot Breteler die na een goede actie van een meter of 20 de bal al na 10 minuten achter de doelman van Winterswijk schoot. Een bliksemstart voor de gastheren. Waarbij Juliana voor de winter nog wel eens in slaap viel na een voorsprong was daar vandaag geen sprake van. Binnen het half uur was het namelijk al 3-0. Luuk Scheffer schoot zijn eerste van 2020 achter de doelman na een prima aanval. En ook Tom deed zijn 2e duit in het zakje. 3-0 na een half uur en Juliana zat op rozen. Ook spits Pieter Hilgerink wist voor rust een prima steekbal van Luuk af te ronden waardoor er in de rust een 4-0 stand op het bord stond. Ongekende luxe voor de mannen in het rood wit blauw.

In de rust werd afgesproken scherp te blijven en in ieder geval de 0 te houden. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Wel moet gezegd worden Juliana slordig werd in het uitspelen en af ronden van de kansen. Het had FC Winterswijk veel meer pijn kunnen doen door gelijk na rust de 5 en 6-0 op het bord te zetten. Helaas was de eindpass en de afronding niet voldoende. Wel was het Tom die zijn hattrick maakte. Een stift van Pieter werd door Tom acrobatisch over de doelman heen gewerkt. Pieter wist hierna met een afstandsschot de 6-0 te maken. Verder gebeurde er weinig. Helaas voor Juliana wist de aanvoerder van Winterswijk met een prima afstandsschot vlak voor tijd nog wel de 6-1 te maken, maar in de problemen is Juliana geen moment geweest.

Een prima eerste wedstrijd na de winter. Zaterdag Juliana 1 de eerste uitwedstrijd van dit jaar spelen. Dit bij Aramea, aftrap 15:00