13 juni 2023

Juliana 1 naar de finale van de nacompetitie!

Juliana wint weer en gaat naar de finale voor promotie!

Na de overwinning op GFC, wist Juliana dat het in de halve finale van de nacompetitie om promotie mocht aantreden tegen 3e klasser SC Lutten. En dat op het eigen Sportpark Groot Driene. Beide ploegen waren niet volledig. Zo ontbrak bij Juliana o.a. Willem Jan Hilgerink. Hierdoor moest Erik Hellegers wat schuiven in zijn opstelling en was er ruimte voor Tijn Leeferink in de basis.

Beide ploegen begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd, maar al gauw werd duidelijk dat Juliana er kort op zat en fel in de duels was. Hierdoor ontstonden ook de eerste dreigende situaties voor de goal van SC Lutten. In de 8e minuut werd de score door de thuisploeg dan ook geopend. Jorn de Graaf begon aan één van zijn vele rushes op rechts, zette de bal hard voor en deze werd door een verdediger van SC Lutten in eigen doel gewerkt. Ontlading op Sportpark Groot Driene en Juliana had in deze fase ook recht op de voorsprong. Daarna begon SC Lutten wel beter te voetballen en werd de ploeg wat dreigender richting de Hengelose goal. In de 18e minuut werd een aanval op links niet voldoende afgestopt en de lage voorzet hard en hoog binnengeschoten door Rutger van de Graaf. Juliana was even een fase niet bij de les en verloor ineens de duels. Toch ging Juliana met een verdiende voorsprong de pauze in. In de 38e minuut besloot Rutger Robles maar eens van afstand te schieten en via de lat stuiterde de bal fantastisch in de goal. Nog geen 3 minuten later ging Jari Hellegers van buiten naar binnen en zijn lage schuiver zorgde voor de 3-1.

De wedstrijd was daarmee absoluut nog niet in winst omgezet, maar wat was de ploeg dichtbij. Na de pauze begon SC Lutten, zoals verwacht, aan te dringen. Dit zorgde voor een paar dreigende situaties, waarbij Arda Tamer moest ingrijpen. Ook Juliana was in de omschakeling regelmatig dreigend via Jari Hellegers, Eloy Vermeulen en de later ingevallen Steven Robles. Toen de wedstrijd voorbij leek, werd de spanning toch nog weer even in de wedstrijd gebracht door een rake kopbal, maar deze werd afgevlagd en afgefloten. Tot opluchting van heel Juliana. Een goede 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Steven Robles bediende Eloy Vermeulen, die met een hard schot de beslissende 4-1 binnenschoot. In de slotfase moest SC Lutten nog met 10 verder na een 2e geel voor Tim van Os. Maar toen was de spanning al weg.

Na een minuut of 8 blessuretijd floot de scheidsrechter af en is Juliana verdiend geplaatst voor de finale om promotie naar de 3e klasse. De tegenstander is aanstaande zaterdag Blauw Wit ’66 uit Holten op Sportpark De Werf in Enter.

Opstelling Juliana: Arda Tamer, Kevin Kollenaar, Han van Zetten, Mike Borst, Jorn de Graaf, Tijn Leeferink (Steven Robles); Rutger Robles, Bas Mulder, Pieter Hilgerink (Emanuel Demir); Eloy Vermeulen, Jari Hellegers (Stef Nijhuis)