23 juni 2023

Juliana 1 verliest de finale om promotie

Juliana verliest de finale om promotie van Blauw Wit ‘66

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Na overtuigende zeges tegen GFC Goor en SC Lutten, mocht Juliana afreizen naar Enter voor de finale om promotie naar de 3e klasse. Tegenstander was Blauw Wit ’66 uit Holten, een tegenstander waar Juliana in het verleden regelmatig tegen had gevoetbald. Bij Juliana ontbrak Jari Hellegers. Voor de rest was de ploeg volledig.

Op een zeer warme dag op een broeierige “grasmat”, trapten beide ploegen om 14:30 uur af. Juliana, gesteund door de nodige supporters, probeerde spits Willem Jan Hilgerink te bereiken en vanuit daar door te voetballen en aan te sluiten. Blauw Wit ’66 bleek zeer behendig, met een jonge en fitte groep, die veel van positie wisselden, met name op het middenveld. Juliana had in de eerste 20 minuten veel hoekschoppen mee, maar profiteerde daar niet echt van. Wel had de ploeg op 0-1 moeten staan, voor de eerste waterpauze. Willem Jan Hilgerink werd de diepte in gestuurd en liep 1 op 1 op de doelverdediger af. Zijn lob verdween naast de goal i.p.v. in de goal. Niet lang daarna volgde de 1e waterpauze en Blauw Wit ’66 greep daarna het initiatief. In de 38e minuut viel de 1-0, toen Stefan Dijkink uit een lastige hoek raak schoot. Juliana was even helemaal ongeorganiseerd en 2 minuten later viel meteen de 2-0 door Emiel Schuppert.

Deze dreun zou de ploeg van Erik Hellegers niet meer gaan omdraaien. Juliana probeerde wel na de pauze een offensief te starten, maar de bal viel maar niet goed. In de omschakeling gaf de ploeg steeds meer ruimte weg en in de 65e minuut besliste Leander Stam met een schot van afstand de wedstrijd definitief. De teleurstelling was voelbaar en Juliana slaagde niet meer om heel dreigend te worden. Ruben Baltes deed in de 86e minuut de Hengeloërs nog wat meer pijn: 4-0. Na een paar minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en promoveert niet Juliana, maar Blauw Wit ’66 naar de 3e klasse. Dit seizoen duurde één wedstrijd te lang voor Juliana, dat zichtbaar niet zo fit meer was na de slopende wedstrijden van de laatste tijd. Blauw Wit ’66 won over de hele wedstrijd gezien verdiend en wij feliciteren onze tegenstander met de promotie!

A.s. zaterdag sluit Juliana 1 dit seizoen af met een wedstrijd tegen Oud Juliana 1. Aftrap om 14:30 uur!

Opstelling Juliana: Arda Tamer, Jorn de Graaf (Stef Nijhuis), Han van Zetten (Jeroen Stegink), Mike Borst, Kevin Kollenaar, Pieter Hilgerink (Emanuel Demir), Bas Mulder, Rutger Robles, Eloy Vermeulen, Willem Jan Hilgerink (Tijn Leeferink), Steven Robles