24 mei 2023

Juliana 1 wint 3e periode!

Juliana pakt 3e periode en gaat de nacompetitie in!

Afgelopen zaterdag heeft het 1e elftal de reguliere competitie in de 4e klasse G afgesloten met winst in de 3e periode. Na een raar seizoen door de versterkte degradatieregeling (de onderste 6 ploegen degraderen naar de nieuwe 5e klasse), mag Juliana zich dus nog gaan opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse.

De stand vooraf liet zien dat er veel verschillende scenario’s mogelijk waren op deze slotdag. Juliana streed samen met EMOS, Sportlust Glanerbrug en Drienerlo om de resterende 2 te verdelen periodetitels (Losser won namelijk de 1e periode en stond ook in de 3e periode bovenaan, deze 2 titels moesten nog verdeeld worden). EMOS zat zelfs in de situatie dat bij een eventuele periodewinst, deze alsnog ingeleverd moest worden door degradatie. Voor Juliana was de opdracht helder: zelf winnen op Sportpark Groot Driene van Drienerlo en dan de andere resultaten afwachten.

De afgestoken vuurpijlen vooraf vertaalden zich niet direct in vuurwerk op het veld. Waar de tegenstander meer de bal had, nam Juliana in aanvallend opzicht wat meer initiatief. Mogelijkheden waren er af en toe voor beide doelen, maar niet noemenswaardig. Tot de 19e minuut. Een hele fraaie Juliana-aanval werd met een prachtige krul in de bovenhoek afgerond door Pieter Hilgerink. Op dat moment zeker niet onverdiend. Juliana zocht de duels op, waar de tegenstander veel moeite mee had. Toch was de laatste fase voor de pauze voor Drienerlo, wat resulteerde in de 1-1 in de 45e minuut na een lage schuiver in de lange hoek.

De tegenstander nam na rust meer initiatief en de 1-2 was in de 57e minuut dan ook een feit. EMOS stond op dat moment achter tegen PW, maar de berichten waren dat Sportlust thuis voorstond tegen Berghuizen. Bij een gelijke stand zou Juliana dus naast de nacompetitie gaan grijpen. Plots gebeurde er heel veel in 1 minuut. Eerst miste Eloy Vermeulen 1 op 1 met de doelverdediger van de tegenstander en in de tegenaanval kopte de spits van Drienerlo vol op de paal. Juliana probeerde wel, met Han van Zetten als kopsterke spits naar voren gestuurd, maar de ingebrachte en half geblesseerde Steven Robles, zou het verschil gaan maken. Na een mooie actie op rechts, zette hij de bal hoog voor op Eloy Vermeulen, die de 2-2 in de 74e minuut maakte. Met die stand, nog steeds geen nacompetitie en periode dus. Daarvoor was nog een goal nodig. En die viel in de 83e minuut tot grote vreugde van alle Juliana-supporters. Een lage voorzet werd, na weer een fraaie aanval, in de goal getikt bij de 1e paal door Jari Hellegers.

Drienerlo probeerde nog van alles, maar had duidelijk de puf niet meer om nog een echt slotoffensief in te zetten. Arda Tamer hoefde alleen nog wat voorzetten uit de lucht te halen. De scheidsrechter floot na 5 minuten blessuretijd af en Juliana was door het gelijkspel van EMOS zeker van de winst in de 3e periode! Drienerlo leek met lege handen achter te blijven, maar de doorgegeven tussenstand bij Sportlust bleek niet te kloppen. Sportlust had namelijk met 1-2 verloren tegen Berghuizen, waardoor de tegenstander van vandaag toch de nacompetitie in mag. Juliana wordt zelfs 3e in de eindstand door deze resultaten. Na een lang seizoen waarin tot de 21e ronde degradatie op de loer lag, is een periodewinst en de 3e plaats een mooie prestatie. Over de volgende tegenstander zullen we een bericht uitdoen. De 1e nacompetitiewedstrijd zal in ieder geval op zaterdag 3 juni zijn.

Opstelling Juliana: Arda Tamer, Tijn Leeferink (Emanuel Demir), Mike Borst, Han van Zetten (Steven Robles), Kevin Kollenaar; Bas Mulder, Rutger Robles, Pieter Hilgerink (Stef Nijhuis); Jari Hellegers, Willem Hilgerink (Jeroen Stegink), Eloy Vermeulen