22 oktober 2018

Juliana 1 wint derby van Wilhelminaschool

Zaterdag 20 oktober stond voor ons eerste elftal de derby tegen Wilhelminaschool op het programma. Na de winst van vorige week op DES zag Juliana deze wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet. Layon Bicer maakte zijn terugkeer bij de selectie na een blessure, maar ontbrak Bas Mulder met een schouderblessure. Onder een heerlijk zonnetje en op een prachtige grasmat op Sportpark Groot Driene werd er om iets na half drie afgetrapt.

Eerlijk is eerlijk. Wilhelminaschool had de bal en maakte het Juliana erg lastig via de vleugels. De betere mogelijkheden waren er ook voor de gasten, waarbij onder andere een kopbal op schitterende wijze werd gepakt door Oscar van Dalen. Juliana probeerde met name van afstand gevaarlijk te worden en zag een streep van Pieter Hilgerink net naast verdwijnen. Na wat omzettingen van Juliana kreeg de ploeg wel wat meer grip op de wedstrijd. De derby wilde niet echt op gang komen en zo ontstond er een redelijk gezapige eerste helft, waarbij Wilhelminaschool de iets betere ploeg bleef. Juliana toonde zich plotseling echter bijzonder efficiënt. Een hoekschop werd met de schouder binnengewerkt door Gabriël Nihal en net voor rust schoot aanvoerder Pieter Hilgerink een vrije trap met een stuit binnen. Een ongekende comfortabele voorsprong, die ook enigszins geflatteerd genoemd mag worden.

Na de rust zette Wilhelminaschool nog meer druk, maar echt gevaar dreigde er in de eerste fase nog niet. Even leek het nog fout te gaan voor Juliana toen 25 minuten voor tijd de 2-1 viel na een goede aanval van Wilhelminaschool en de ploeg binnen een minuut Thomas van Spall en Pieter Hilgerink geblesseerd zag uitvallen. Eerder was Soner Petekci licht geblesseerd afgehaakt. Raoul Klaassen, Jeroen Vaanholt en Layon Bicer waren hun vervangers. Tien minuten voor tijd viel toch de beslissing, nadat Juliana enkele hachelijke momenten had overleefd. Een afgeslagen vrije trap werd door Gijs Kollenaar opnieuw ingebracht en de volledig vrij staande Gabriël Nihal zorgde voor dolle vreugde en de 3-1. De wedstrijd was beslist en rond half vijf blies de scheidsrechter af.

Juliana nestelt zich door de 2e zege op rij in de middenmoot. Voetballend was de derby niet groots, maar de drie punten zijn uiteraard zeer welkom. Op Sportpark Groot Driene bleef het nog lang zeer gezellig, waarbij het in grote getale opgekomen publiek nog een feest vierde onder leiding van DJ Marco. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen koploper PH in Almelo. De week zal in ieder geval benut moeten worden om de geblesseerde jongens weer op te lappen.

Opstelling Juliana: Oscar van Dalen, Martijn Huiskes, Willem Hilgerink, Jarno Harberink, Mike Borst; Soner Petekci (Raoul Klaassen), Pieter Hilgerink (Layon Bicer), Gijs Kollenaar, Gabriël Nihal; Thomas van Spall (Jeroen Vaanolt), Luuk Scheffer

De foto’s van de wedstrijd zijn te vinden via het album op Facebook