11 januari 2023

Juliana 1 wint Jan Meulenkamp (snert) toernooi

Het eerste elftal is winnaar geworden van het Jan Meulenkamptoernooi 2023. De ploeg van trainer Erik Hellegers was in de finale een maatje te groot voor het tweede elftal. In een eenzijdig duel werd het 3-0.

Het toernooi vond na twee jaar van afwezigheid eindelijk weer plaats en kende naast de vijf seniorenteams van Juliana’32 ook twee andere deelnemers. Juliana 45+ maakte haar debuut en ook voormalig winnaar Oud Juultje 3 was van de partij. Drievoudig kampioen en titelverdediger Oud Juliana moest dit jaar helaas verstek laten gaan, maar gelukkig waren veel spelers van dit elftal alsnog te zien op en langs de velden.

Veel teams bleken in de poulewedstrijden aan elkaar gewaagd. Het waren details die de meeste wedstrijden beslisten. Lang bleef het spannend welk team de finale zou gaan spelen tegen het eerste elftal. Want die ploeg stak er met kop en schouders bovenuit. Enkel het vierde elftal wist het vlaggenschip van de vereniging van de winst te houden, alle overige duels werden in een zege omgezet.

Uiteindelijk werd het tweede elftal tweede in de eindstand, vlak voor Oud Juultje 3. Maar de pijp bleek leeg bij de ploeg van Jasper Hermelink. Alle goede bedoelingen ten spijt, het eerste elftal bleek heer en meester in de finale. Het werd uiteindelijk 3-0, waardoor de wisselbokaal terecht kwam bij de verwachte winnaar.

De traditionele snert was na afloop een welkome opwarmer voor de spelers waarna er gezamenlijk in de kantine werd afgesloten en vooruitgeblikt naar 2023.