28 oktober 2019

Juliana 1 wint wedstrijd tegen HVV Tubantia zonder kansen

Heden middag stond voor Juliana’32 de 2e stadsderby op het programma. Op de fiets werd koers gezet richting sportpark de Bijenkorf, waar aangetreden werd tegen Hvv Tubantia. Ook Tubantia is dit jaar een nieuwkomer in het zaterdagvoetbal. De jeugdwedstrijden liepen wat uit, waardoor de warming up van ons eerste elftal ingekort moest worden.

 

Toen de stofwolken van het spektakel tussen Tubantia JO17-1 en Victoria JO17-1 waren opgetrokken floot scheidsrechter Wildeboer om 15:00 voor het eerst op zijn fluit. Al gauw bleek dat moeder natuur vandaag een zeer grote rol zou spelen in het wedstrijd verloop. De wind stond dwars over het veld en de zon stond laag, waardoor de partij die de wind tegen had ook nog recht in de zon keek. Juliana koos er dan ook al snel voor om met lange ballen die de verdedigers van Tubantia verblinden gevaarlijk te worden. Dit mede ingegeven door het vroege storen van de mannen in het rood. Doordat Juliana dezelfde tactiek had gekozen ontspon zich een gevecht op het middenveld. Beide ploegen probeerden vanuit de 2e bal met snelle aanvallen gevaarlijk te worden. Er waren wat kleine kansen over en weer zonder dat beide keepers zwaar uitgedaagd werden. De enige die vandaag wel werd uitgedaagd was de heer Wildeboer. Met af en toe tackels op en soms over het randje van Tubantia had hij de handen vol. Het was dan ook geen verrassing dat bijna de complete achterhoede van Tubantia na een half uur van een gele prent was voorzien. Dat dit gepaard ging met de nodige op en aanmerkingen kwam Juliana niet slecht uit. Hierdoor werden alle kleine lichte overtredingen in het voordeel van de Tricolers gefloten en was er een licht voordeel voor Juliana. Bas kon uithalen vanaf randje 16 maar deze ging jammerlijk over. Het belangrijkste moment voltrok zich vlak voor rust. Een te laat ingezette sliding werd in gezet toen Tom Groot Breteler er met de bal vandoor leek te gaan. Veel Tom en weinig bal werden geraakt en een logische gele kaart, en dus zijn 2e leek het vervolg. De heer Wildeboer spaarde alleen de linksback en liet beide ploegen met 0-0 en 11 vs 11 de kleedkamers opzoeken.

In verband met de wind werd er een kleine verdedigende omzetting gedaan, en Soner werd vervangen door Jorn de Graaf. Jorn die met 2 doelpunten in de zak naar Ibiza was vertrokken, had zijn badslippers met witte sokken weer ingeruild voor zijn voetbalschoenen met bijbehorende springveren. Na 53 minuten verraste hij vriend en vijand door bij een verre inworp hoog boven iedereen uit te springen en met een boogbal Juliana op 0-1 te zetten. Hierna werd mede door de genoemde omstandigheden Juliana naar achteren gedrukt. Tubantia had meer de bal en wist tot de helft van Juliana door te dringen. De mee opgekomen centrale verdediger wist Calvin met een bal in de korte hoek te verrassen. 1-1. De wedstrijd veranderde weinig. Een optisch overwicht voor Tubantia, maar voor beide partijen weinig echte kansen. Wel moet gezegd worden dat vanuit een voorzet van Jorn, die door de grensrechter achter werd gegeven, Martijn bij de 2e paal de bal wist binnen te lopen. Helaas werd het vlag signaal gehonoreerd en werd de treffer afgekeurd. Het was Bas die in de 83e minuut eindelijk zijn doelpunt kreeg waar hij al een aantal weken misschien wel recht op heeft. Een doorkopbal van Luuk werd door hem binnengelopen, 1-2 met nog een minuut of 10 te spelen. Tubantia probeerde wel, maar wist niet meer gevaarlijk te worden. Zo wist Juliana de overwinning binnen te slepen. Misschien niet de mooiste gezien het vertoonde spel, maar wel een op karakter en met een stukje onverzettelijkheid binnen gesleept.

Volgende week komt PW op bezoek op sportpark Groot Driene, hopelijk kan Juliana de zege bij de buurman een goed vervolg geven.