18 december 2019

Juliana ’32 1 wint laatste afspraak van het seizoen

Voor Juliana stond al weer de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Bij de studenten van Drienerlo was het bittere noodzaak om de resultaten tegen Sportclub Enschede en SVV een passend vervolg te geven. Dit mede ingegeven door het feit dat Berghuizen en Tubantia tegen elkaar speelden. Hierdoor kon een goed resultaat zomaar betekenen dat Juliana zich weer stiekem zou melden in de strijd om plek 4.

Met dit in het achterhoofd begon Juliana goed aan de wedstrijd. Althans, de eerste kans was voor de mannen uit Hengelo. Een vrije bal genomen door Tom Groot Breteler op goal geschoten. Door de zwabber die de bal mee kreeg kon de keeper hem lastig verwerken waardoor hij een rebound weg gaf. Jorn kon de bal zo binnen lopen alleen kwam hij niet uit met zijn passen en verdween het leer naast de goal. Na deze kans kreeg Juliana drie harde tikken te verwerken. Allereerst werd een diepe bal verkeerd ingeschat door doelman Bos. De spits was eerder bij de bal met een penalty tot gevolg. Deze werd onberispelijk binnen geschoten. De volgende tik was de 2-0. Een vrije bal werd ingedraaid en deze kon vrij ingekopt worden. In plaats van een vroege 0-1 stond Juliana in no time 2-0 achter. De laatste tik was een hele vervelende. Het was de in de basis teruggekeerde Bas Mulder die op het gladde veld zijn balans verloor. Helaas voor hem lande hij verkeerd en schoot zijn schouder (weer) uit de kom. Gaby kwam hem vervangen en Pieter schoof weer door naar het middenveld.

2-0 achter, Bas kwijt, en dat in een wedstrijd die vooraf als cruciaal werd beschouwd. Maar Juliana rechte zijn rug. De duels werden aangegaan en gewonnen, en aan de bal kwam er steeds meer rust. Drienerlo kwam niet meer van de goal. Een hoge bal in de 16 werd door Rutger dood gemaakt, en vanuit de draai achter de doelman geschoten. Juliana had Drienerlo vol bij de strot. Goed doorzetten van Pieter deed de bal bij Rutger Robles belanden. Hij wachtte tot het juiste moment en gaf de bal mee aan Jorn de Graaf. Hij trok de bal strak voor en deze kon worden binnen gelopen door Layon. Binnen 5 minuten had Juliana de wedstrijd weten om te draaien.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Drienerlo kwam er niet meer aan te pas en Juliana bleef op de deur bonken. Het duurde tot de 60e minuut voordat Layon met een lage schuiver van afstand de keeper wist te verschalken. Deze 2-3 was de definitieve nekslag voor Drienerlo. Met een geweldige stift wist Layon niet veel later de 2-4 op het bord te brengen. De laatste 2 goals van zo’n wedstrijd zijn vaak puur voor de statistieken, maar dat maakt juist deze goals zo bijzonder. Rutger was na de donderdag training al voorspeld dat hij de goede trainingsweek wel eens kon bekronen met een doelpunt. Dat dit er uit eindelijk 2 zouden worden was mooi voor hem en mooie bekroning voor zijn optreden deze middag. De laatste goal was allereerst een mooie een aanval die bij de 2e paal werd binnen gelopen. Normaal gesproken is er niemand die hier van op kijkt. Dit keer was het echter Stef Nijhuis die bij de 2e paal zijn eerste goal in Juliana 1 mocht aan tekenen.

Al met al de broodnodige punten mee naar Hengelo waarmee Juliana met een prima reeks de feestdagen in gaat.