2 december 2019

Juliana ’32 boekt zege in Enschede

Juliana mocht deze zaterdag op bezoek bij het roemruchte Sportclub Enschede. Op het complex waar ooit eens Abe Lenstra zijn kunsten vertoonde mochten nu de mannen van Sportclub en Juliana uitvechten wie met de 3 punten aan de haal gaat.

Bij Juliana keerden Tom Groot Breteler, en Kevin Kollenaar weer terug in de basis. Ook was er een eerste basisplaats voor Eelco Duin deze competitie. Om half 3 bracht Juliana de bal voor het eerst aan het rollen. Er ontsprong een vrij eentonige wedstrijd. Juliana probeerde het spel te maken, en bij balverovering was er dusdanig veel druk dat de gastheren de bal ook redelijk snel weer kwijt waren. Dit leide al gauw tot de eerste kans voor Eelco. Hij draaide weg en vanuit de draai verdween de bal rakelings voorlangs. Kort hierna viel al snel de 0-1. Het was Soner die op linksachter met een sliding, ja u leest het goed, een aanval onschadelijk maakte. De bal belande bij Pieter en die wist Jorn weg te sturen. Een keelontsteking en een tentamen bleken geen zand in de motor gestrooid te hebben. De brommer ging aan als vanouds en hij wist de 16 in te komen. Een breedte bal belande in de flipperkast en via de verdediger verdween de bal in het doel. Eelco wist naderhand de goal te claimen met een uitleg die ik u verder zal besparen. Het meest vreemde was wel dat Soner tot verbazing van de bank een assist probeerde te claimen. Hierna zakte Juliana wel wat weg. Er werd veel te snel de diepte gezocht, waardoor er van een gedegen opbouw en positiespel geen sprake meer was. Zonder dat Sportclub gevaarlijk werd kabbelde de wedstrijd voort. Totdat er door onoplettendheid een bal in de 16 pardoes voor de voeten van de spits van Sportclub viel. Gelukkig voor Juliana was Calvin wel bij de les, en wist hij zijn doel schoon te houden.

De 2e helft behoeft eigenlijk weinig tekst en uitleg. Juliana had de bal, gaf niks meer weg, en maakte al vroeg een goede goal uit een ingooi. Hierna was de wedstrijd helemaal gespeeld. Met  een diepe bal op Jorn wist Juliana de stand nog naar 3-0 te tillen. En in het laatste kwartier gebeurde er eigenlijk niks meer. Positief is wel dat er voor het eerst de 0 werd gehouden.

Volgende week al weer de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen SVV uit Enschede.