6 oktober 2019

Juliana ‘32 doet zichzelf te kort tegen FC Berghuizen

Zaterdagmiddag 5 oktober stond de wedstrijd Juliana ‘32 – FC Berghuizen op het programma. Beide ploegen hadden 3 punten verzameld en onder een heerlijk herfstzonnetje gebrand om de tweede overwinning van het seizoen binnen te halen. Berghuizen kwam met een eclatante 6-1 zege op PW naar Groot Driene, en Juliana wilde graag de uitstekende 2e helft bij Sportlust een goed vervolg geven. Prima ingrediënten voor een mooie voetbal middag.

 

Berghuizen schoot dan ook uit de startblokken. De eerste bal naar voren resulteerde in een vrije bal aan de linkerkant van het veld. Deze werd laag voorgebracht in de 16 meter getoucheerd en bij de 2e paal, al dan niet in buitenspelpositie, binnen getikt. Een bittere pil voor Juliana, maar nog voldoende tijd om de schade te herstellen. Na een kwartier was het dan ook Juliana dat de overhand nam. Met goed positiespel werd Berghuizen achteruit gedrukt. Een aanval over de linkerkant leidde tot een corner. Deze werd door Tom Groot Breteler voor de goal gedraaid en vakkundig binnen geknikt door de mee opgekomen Willem-Jan Hilgerink. Dit veranderde niks aan het spelbeeld. Juliana bleef drukken, wel moet vermeld worden dat dit niet tot grote uitgespeelde kansen leidde. Toen beide teams zich vlak voor rust hadden zich al verzoent met een gelijke ruststand, was het Luuk die een bal goed door kopte op Steven Robles. Die, en daar is hij weer, al dan niet in buitenspelpositie alleen op de doelman af mocht. Steven bleef ijzig kalm en schoot Juliana met een 2-1 stand de rust in.

 

In de rust werd afgesproken om vooral te blijven doen wat er voor rust ook gedaan werd, en op de hoede te zijn voor het openingsoffensief van Berghuizen. Dit werd dan ook met verve uitgevoerd. Juliana zat er bovenop en was klaar om Berghuizen de definitieve nekslag te geven. Een verovering op het midden leidde tot een 3 tegen 1 situatie doe door Jorn de Graaf alleen voor de keeper hoog over werd geschoten. Even later was het wederom een verovering in het middenveld die de bal bij Luuk deed komen. Helaas voor Juliana was zijn bal op Jorn net wat te scherp waardoor deze kans verloren ging. Vlak daarna stoomde Kevin op aan de rechterkant, een bekeken voorzet schonk Pieter een vrije kopkans die voor Juliana jammerlijk recht in de handen van de keeper werd gekopt. Hierna volgde voor Juliana het breekpunt in de wedstrijd. Bas Mulder zat er op het middenveld voor de zoveelste keer goed tussen. Met een grove charge werd hij naar de grond gehaald. Waar heel Juliana dacht aan een rode kaart, koos de scheidsrechter voor een gele. Gezien de doordeweekse discussie na de aanslag van Steven Berghuis geen gekke beslissingen, maar voor Juliana wel een vervelende. Bas toch aangeslagen probeerde de wedstrijd te vervolgen. Uit 1 van de spaarzame uitvallen tot dan toe kwam de bal tussen de spits van Berghuizen en doelman Bos in. Hij besloot zijn post te verlaten om de bal te onderscheppen. De spits van Berghuizen was echter eerder met alle gevolgen van dien. In plaats van de wedstrijd in de tas en een grotere voorsprong was het vanuit het niets 2-2.

 

Hierna was Juliana de kluts volledig kwijt. Ballen werden zo ingeleverd en ook de verdedigende agressiviteit in alle linies schoot flink te kort. Dat Berghuizen hiervan profiteerde mag rustig een understatement genoemd worden. In een mum van tijd stond er 2-5 op het scorebord. Toen alle stofwolken opgetrokken waren vond Berghuizen en wel welletjes en keerde de rust enigszins terug in de wedstrijd. Dit bleek overigens van korte duur. Het was de ingevallen Layon Bicer die het vuur terug bracht in de wedstrijd. Van grote afstand wist hij de keeper te verrassen. 3-5 met nog een minuut of 10 te spelen. Er kwam weer een sprankje hoop in de Juliana harten. Het was diezelfde Layon die zichzelf lanceerde. Tot grote ontsteltenis van vooral hemzelf wist hij een opgelegde kans alleen voor de keeper hoog over te schieten. Geen 4-5, en de tijd was nu de grootste vijand. Een een lange inworp van Mike wist Layon met een zoals de Duitsers zeggen; een Fallrückzieher achter er doelman te werken. 4-5. Misschien toch nog een punt dachten de supporters van de Tricolores. Helaas voor hen blies de scheidsrechter af.

 

Dat dit tot veel frustratie leidde in de kleedkamer is een logisch gevolg van bovenstaande, en moet ook als je speelt om te winnen. Volgende week moet Juliana in de eerste stadsderby weer naar het niveau van de eerste 50/60 minuten. Dit zal gebeuren om 16:30, ja u leest het goed, op sportpark ‘t Wilbert tegen nieuwkomer Achilles ‘12.