21 oktober 2019

Juliana ‘32 in vermakelijke wedstrijd gelijk tegen Eilermark

Na de 3-punter van vorige week in de avond wedstrijd tegen Achilles ‘12 stond vandaag de wedstrijd tegen Eilermark op het programma. Het begint eentonig te worden maar ook Eilermark is een nieuwkomer in het zaterdagvoetbal. Eilermark bezig aan een goede entree had tot op heden al 9 punten weten te verzamelen. Alleen de buren van Sportlust waren de mannen van Tim Schepers te machtig geweest. Een behoorlijke kluif dus voor de rood wit blauwen. 

Juliana ‘32 was toch wel wat gehavend vandaag. Blessures bij Kevin en Steven, de schorsing van Layon en het snoepreisje van Jorn zorgden voor een puzzel bij de technische staf. Dat Juliana dit jaar over een brede selectie beschikt werd vandaag duidelijk. Rutger verving zijn broer Steven aan de linkerkant, Soner werd rechtsbuiten geposteerd en Nathan was de vervanger van Kevin. 

Nu dan de wedstrijd. Op een nat veld maar prima te bespelen veld begon Juliana voortvarend. Er was rust in de opbouw waardoor er fases van lang balbezit waren voor de gastheren. Tel daarbij op dat Juliana de verloren ballen snel weer terug veroverde en je kunt stellen dat de mannen van Gerben en Stijn een veldoverwicht hadden. Dit resulteerde dan ook snel in de 1-0. Een goede aanval over rechts werd door Soner goed voorgegeven en het was Luuk die zijn doelpuntenrekening voor dit seizoen opende. Juliana bleef fel en scherp en zakte niet weg na de treffer. Dit leidde tot kansen voor Tom die van afstand met een hedendaagse zwabber de keeper probeerde te verschalken. Helaas werd deze met de voeten gepareerd. Uit een onoplettendheid van Juliana kon de rechterspits van Eilermark vanaf de zijkant alleen op Calvin af. Gelukkig voor Juliana schoof hij de bal naast de goal. Waar iedereen zich vervolgens al had verzoend met een 1-0 ruststand was het Eilermark die van uit het niets op 1-1 kwam. Een voorzet kon er ‘niet uitgehaald worden’ en de buitenspeler kwam goed voor de verdediger. Met een trage boog bal viel de bal in de hoek. 

In de 2e helft pakte Juliana gelijk de draad weer op en drukte Eilermark terug. Een grote kans voor Rutger was het vervolg. Vanuit de draai wist hij het leer niet achter de doelman te krijgen die door assistentie van een verdediger de bal van de lijn wist te halen. Het was Eilermark dat op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf rechts werd geheel vrijstaand ingekopt door een speler van Eilermark. Een teken voor Juliana om de duimschroeven nog verder aan te draaien. Hierbij moet wel aangetekend worden dat Eilermark met een paar levensgevaarlijke counters de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Kansen waren er voor Pieter en Willem met het hoofd, waarbij de laatste ook nog de pech had dat een verdediger goed oplette bij een corner zodat hij de bal van Willem nog van de lijn kon halen. Het was Mike Borst die voor grote opluchting zorgde op sportpark Groot Driene door de 2-2 binnen te koppen. 2-2 en nog een minuut of 10 te spelen. Beide ploegen probeerden het nog wel, maar werden niet meer gevaarlijk. Een zeer vermakelijke wedstrijd eindigde in een terechte 2-2 eindstand. 

Voor Juliana wacht volgende week de volgende stadsderby. De tricolores gaan dan op bezoek bij Hvv Tubantia. De aftrap is om 15:00 op sportpark de Bijenkorf