6 november 2019

Juliana ’32 snijdt zichzelf diep in de vingers in thuiswedstrijd tegen PW

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen EFC PW uit Enschede op het programma. PW heeft het afgelopen seizoen tot in de nacompetitie meegestreden om promotie, waardoor het wederom een geduchte tegenstander zou worden voor Juliana. Dit ook mede ingegeven voor het knappe gelijkspel van de ploeg tegen Sportlust Glanebrug. Voordat de wedstrijd begon moest Juliana de eerste wissel al toepassen. Tom Groot Breteler deed zijn intrede in de al goed bezette ziekenboeg van Juliana. Hierdoor begon Stef aan zijn eerste basisplaats van het seizoen.

Juliana begon afwachtend aan de wedstrijd, en had veel moeite met het systeem van PW. Met veel lopende mensen en 2 man voorop ontstond er over het hele veld eigenlijk een 1 vs 1 situatie. PW was scherper en onder aanvoering van de nummer 22 hadden ze licht de overhand. Eigenlijk vanuit het niets kwam Juliana op voorsprong. Een ingebrachte vrije bal werd door Willem Jan Hilgerink achter de doelman gekopt. Hierna veranderde er weinig aan het spelbeeld. PW had de overhand, en werd steeds gevaarlijker. Wel moet gezegd worden dat Juliana ongelofelijk slordig was aan de bal, en niet in staat was om ook maar enigszins in de duels te komen. Verkeerde aannames en passes voerden de boventoon. Uit een snelle aanval over de linkerkant werd de bal verplaatst naar rechts waar de rechtsbuiten zo door kon richting Calvin en vervolgens de 1-1 kon laten aanteken. Wie verwachte dat dit dan de wake up call zou zijn voor Juliana kwam bedrogen uit. Het bleef slap, afwachtend, en ongelofelijk slordig. Eigenlijk op identieke wijze wist PW vlak voor rust de stand op 1-2 te brengen. Weer een snelle aanval die eindigde op de rechterkant. De bal werd voorgegeven en binnen getikt.

In de rust werd ervoor gekozen om de boel flink wakker te schudden. Alle wissels werden gebruikt en de boel werd goed opgepept. Dit leidde kort tot het gewenste resultaat. Juliana nam het initiatief wat over en er werd veelvuldig op de helft van PW gespeeld. Het leek een kwestie van tijd tot de gelijkmaker. Wel moet aangetekend worden dat het spel aan de bal nog steeds te wensen overliet. Met iets meer zorgvuldigheid aan de bal waren er meer doelrijpe kansen geweest. Nu bleef het bij kleine speldenprikjes. Met nog een kwartier te spelen was het Pieter die in korte tijd tegen 2 gele kaarten aan liep. Beide kaarten werden makkelijk gegeven, maar zoals Van Bommel vorige week zei; Je moet gewoon zorgen dat je in zo’n situatie geen rode kaart krijgt. Met 10 man en 1-2 achter, en al niet heel lekker in de wedstrijd. Wel bleef Juliana drukken, echter was het geloof weg en uit een tegenaanval wist een aanvaller bij de 2e paal binnen te koppen. Symptomatisch voor het spel van vandaag was de wijze waarop Juliana zich in overtal liet verrassen en deze goal tegen wist te krijgen. Vervelend werd het wel toen Bas Mulder bij een geheel onschuldig duel zijn schouder uit de kom vloog. Dat de scheidsrechter niet acteerde op de pijn en schreeuw van Bas, leidde bij Kevin tot dusdanig veel frustratie dat hij ook met rood kon inrukken.

Zo liep Juliana flink schade op, zowel in de ziekenboeg als op het strafbankje. Komende zaterdag moet de ploeg de rug rechten in Enschede bij Achilles. Dit word een aardige klus, maar met een vrije week in het vooruitzicht mag in Enschede alles uit de kast.