10 februari 2020

Juliana ’32 wint ‘oude zaterdag klassieker’ van Achilles Enschede

In het weekend waarin storm Ciara het complete voetbal teisterde, begon Juliana ’32 onder een grillig voorjaarszonnetje aan de wedstrijd tegen Achilles Enschede. Een wedstrijd die al sinds jaar en dag op het programma staat in het regionale zaterdagvoetbal. Eerder dit seizoen was Juliana de gelukkigste geweest door in de laatste minuut de winnende goal te maken, en dus de 3 punten mee te nemen naar Hengelo.

Juliana moest vanmiddag doelman Bos missen door een opgelopen blessure. Hij werd vervangen door de ervaren sluitpost Oscar van Dalen. Op een moeilijk bespeelbaar veld was de eerste mogelijkheid voor Achilles Enschede. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt door 1 van de voorwaartsen van Achilles, doelman van Dalen werd gepasseerd en de bal leek voor het intikken. Het was echter Willem-Jan Hilgerink die met een uiterste krachtsinspanning de openingstreffer wist te voorkomen. Juliana leek wakker geschud. Een snelle aanval over links kwam uit bij Steven Robles. Hij wist op snelheid zijn tegenstander te passeren en met een afgemeten poging wist hij de keeper van de rood gelen te verschalken. Hierna raakte Juliana de grip wat kwijt op de wedstrijd. Achilles werd wat feller en wist de meeste duels in haar voordeel te beslissen. Een optisch overwicht dus voor de gasten. Wel moet hierbij worden aangetekend dat Achilles ondanks het balbezit niet verder kwam dan wat corners. Juliana had wat mogelijkheden, alleen stranden deze vaak in schoonheid. Of de pass werd niet tijdig gegeven waardoor de voorwaartsen werden afgevlagd, of het uitspelen van de counters gebeurde niet accuraat genoeg. Hierdoor zochten beide ploegen met een 1-0 stand de thee op.

Na de rust was er direct een mega kans voor Juliana. Een onderschepping van Kevin zorgde voor een overtal. Teveel twijfel aan de bal werd gevolgd door een half hoge breedte pass. Deze werd door Steven jammerlijk naast geschoten. Gelukkig werd hierna direct de 2-0 binnen gelopen. Een aanval zoals door Gerben Prins op donderdagavond al uitgetekend en getraind zorgde ervoor dat Pieter uit kwam aan de zijkant en met een lage harde voorzet op Steven wist te bereiken. Deze verlengde het leer richting de verre hoek en verdween onhoudbaar achter doelman Reinds. Eigenlijk was de wedstrijd gespeeld. Juliana vond het wel best en moet zichzelf het verwijt maken dat er vanuit de vele kansen niet veel meer goals gemaakt werden. Achilles probeerde wel maar wist geen moment gevaarlijk te worden voor het doel van van Dalen.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning van Juliana ’32.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de 2e periode op het programma. Uit bij Berghuizen wordt om 14:30 afgetrapt, en gezien het spektakelstuk in de thuiswedstrijd is deze wedstrijd zeker het bezoeken waard. Tot dan!