1 november 2018

Juliana hard onderuit in Almelo

Juliana ’32 heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper PH met 9-1 verloren. Na een goede serie met overwinningen tegen DES en Wilhelminaschool bleek deze wedstrijd voor de gehavende ploeg een te zware opgave. Bas Mulder, Jeroen Vaanholt, Willem Hilgerink en Wouter van Dijk ontbraken door blessures, terwijl Thomas van Spall niet fit genoeg was om te starten. Vandaag werd aan deze lijst helaas ook Raoul Klaassen toegevoegd.

PH pakte zoals verwacht het initiatief en zette Juliana vroeg vast. De thuisploeg beschikt over veel kwaliteit en liet dat duidelijk zien deze middag. Calvin Bos sleepte Juliana er in de eerste fase met enkele goede reddingen doorheen. De Hengeloërs lieten zelden wat zien, maar stonden na 25 minuten toch ineens met 0-1 voor. Raoul Klaassen verstuurde een diepe pass op Layon Bicer, die onverstoorbaar de bal diagonaal binnenwerkte. Helaas bleek dit voor de thuisploeg het sein om nog meer druk te zetten en nog voor rust stond er een 4-1 achterstand op het scorebord. Hier zaten enkele prima goals bij, maar er moet gezegd worden dat Juliana het PH ook wel erg makkelijk maakte.

Na rust bleef PH voetballen en was Juliana niet bij machte om echt weerstand te bieden. De doelpunten bleven vallen, waarbij Juliana nogmaals bij balverlies zeer goed meehielp aan het oplopen van de score en aanvallend ook veel te weinig bracht. Dieptepunt daarbij was de blessure van Raoul Klaassen. Bij een verdedigende actie op de achterlijn gleed hij over een tegelpad langs het veld, waarbij zijn schouder uit de kom vloog. Een bezoek aan de eerste hulp was voor hem noodzakelijk en hij zal een tijdje uit de roulatie zijn. De score bleef uiteindelijk steken bij 9-1.

Uiteraard gelden er verzachtende omstandigheden, zoals de lijst aan blessures en een zeer goede tegenstander, maar het gevoel blijft toch dat Juliana het de thuisploeg ook niet te moeilijk maakte. Zaterdag moet de boel weer bij elkaar zijn geraapt voor de thuiswedstrijd tegen Bergentheim. Met 7 punten staat de ploeg nog steeds prima in de middenmoot en zal de blik weer gewoon op de volgende wedstrijd gericht moeten worden.

Opstelling Juliana: Calvin Bos, Mike Borst, Pieter Hilgerink, Jarno Harberink, Martijn Huiskes; Gijs Kollenaar, Gabriël Nihal (Stef Nijhuis), Soner Petekci, Luuk Scheffer; Raoul Klaassen (Ruben Heupink), Layon Bicer