16 juni 2024

Juliana verslaat Juventa na penalty’s en promoveert naar de 3e klasse!

Gisteren was het dan zover. Na een lang seizoen, waarin Juliana 1 als 2e eindigde in de competitie, de 2e periode won en in de halve finale van de nacompetitie VV Voorwaarts versloeg, mocht de ploeg van Erik Hellegers zich opmaken voor de finale om promotie naar de 3e klasse. Tegenstander was Juventa ’12 uit Wierden. De 3e klasser versloeg afgelopen zaterdag ’s Heerenbroek met 3-2 na verlenging. Hellegers had in Borne de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Omer Gelegen en Jari Hellegers ontbraken. Rutger Robles was niet helemaal fit genoeg om te starten. Tijn Leeferink was terug in de wedstrijdselectie.

In de openingsfase was Juliana de iets betere ploeg en dat resulteerde al gauw in enkele gevaarlijke situaties voor de goal van Juventa. In de 16e minuut was het Jan Peters die de bal hard en diagonaal binnen volleerde. 0-1 voor Juliana! Ook Juventa werd daarna wat dreigender, maar in de 1e helft bleven de betere mogelijkheden voor de Hengeloers. Willem Hilgerink kopte op de lat en na een prachtige aanval had Gokan Karadavut de 0-2 op de voet. Zijn inzet werd goed uit de goal gehouden door de doelverdediger. 0-1 halverwege.

Helder was dat Juventa meer zou gaan laten zien in de 2e helft en dat gebeurde. De ploeg liet enkele goede aanvallen zien, maar de verdediging van Juliana bleef overeind. Ook Juliana bleef af en toe dreigend, maar goals vielen er niet. Tot aan de 78e minuut. Juventa liet een goede aanval zien over de vleugels. Oscar van Dalen redde in eerste instantie, maar de rebound was wel raak. 1-1. De vreugde bij de supporters van Juventa was nog maar net gaan liggen of Juliana antwoorde alweer. Een lage voorzet van rechts werd door weer Jan Peters ingetikt. Toen iedereen dacht dat Juliana de zege binnen had en de blessuretijd bijna was ingegaan, sloeg Juventa weer terug. Een voorzet werd niet goed verdedigd en werd bij de 2e paal in de lege goal binnengelopen. 2-2 en dus verlenging.

In die verlenging was de spanning groot, maar gebeurde er verder niets meer. Penalty’s zouden de beslissing gaan brengen. Deze serie begon voor Juliana slecht. Hassan Albou zag zijn inzet gestopt worden. Daarna schoten Juventa en Jan Peters raak. Daarna was het de beurt aan Oscar van Dalen. In zijn laatste wedstrijd voor Juliana 1 stopt hij de 2e strafschop. Vervolgens schoot Pieter Hilgerink (ook zijn laatste wedstrijd) hard raak en schoot Juventa op de lat. Gokan Karadavut faalde niet bij de 4e strafschop en ook Juventa benutte zijn 4e penalty. 3-2. Dat betekende dat de promotie naar de 3e klasse op de voet lag van Bas Mulder. Hij stuurde de doelverdediger de verkeerde hoek in en daarmee Juliana naar de winst!

Wat een geweldig resultaat voor de spelers, de staf, de supporters en alle leden en vrijwilligers van de club. We gaan ons opmaken voor een geweldige competitie met een paar prachtige derby’s. Maar eerst genieten van een welverdiende zomerstop. Op zaterdag 29 juni voetbalt Juliana 1 nog tegen Oud Juliana 1 en sluiten we het seizoen af.

Opstelling Juliana: Oscar van Dalen, Jorn de Graaf, Kevin Kollenaar, Willem Hilgerink, Tijn Leeferink; Bas Mulder, Steven Robles (75’ Mike Borst), Jan Peters; Gokan Karadavut, Hassan Albou, Umit Karadavut (116’ Pieter Hilgerink)

Doelpunten: 16’ Jan Peters 0-1, 80’ Jan Peters 1-2

Bekijk hier het fotoverslag van de wedstrijd en een kleine sfeerimpressie van het feestje na afloop!