23 december 2016

Mark Bos winnaar van zeer geslaagde Voetbalquiz

Na weken van voorbereiding was eindelijk de avond aangebroken van de voetbalquiz bij Juliana. Dit om de eerste seizoenshelft gezellig af te sluiten. Afgaande op de grote opkomst mogen we dit een zeer geslaagde avond noemen. Onder toezicht van presentatoren Tim Harberink en Gerben Prins en wedstrijdleiding Danny Prinsen, begonnen 25 teams (50 personen) omstreeks 21:00 uur aan de eerste ronde van vragen.

De eerste serie vragen gingen over clublogo’s, binnenlands voetbal, stadions en vergeten voetballers. Deze ronde werd door de meesten relatief “eenvoudig” genoemd. De 2e ronde was duidelijk lastiger met vragen over paspoorten, uitspraken, EKs/WKs en bijnamen. Hierna volgde een pauze en de eerste puntentelling van de quiz. Hieruit bleek dat 8 teams rechtstreeks doorgingen naar de kwartfinale, maar er eerst nog een barrage moest volgen voor de laatste 2 plaatsen. Team Jacobine/Folkert viel uiteindelijk af.

Hierom werd gisteravond gestreden

Hierom werd gisteravond gestreden

Sfeerimpressie van de eerste ronde met 25 teams!

Sfeerimpressie van de eerste ronde met 25 teams!

In de kwartfinale moesten er 20 vragen worden beantwoord en wel in de categorie SV Juliana ‘32, Europees voetbal, dwergstaten en elftalfoto’s. 4 personen plaatsten zich direct voor de halve finale. Echter, er moest wederom een barrage volgen om een beslissing te forceren voor de laatste plaatsen. Team Roy/Steven won uiteindelijk de barrage en zij plaatsten zich zo voor de halve finale. Hierin werden de teams gesplitst en ging men individueel verder. De categorieën “verkeerde been” ronde, initialen en bekervoetbal moesten de beslissing gaan brengen. Mark Bos en Erik Groot Roessink wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de finaleronde. Hier ontspon zich een zeer spannend gevecht. Er werden 10 vragen gesteld waarbij de finalisten een verband moesten vinden tussen 5 onderwerpen. Mark won met één punt verschil en mag zich daarom de officiële winnaar noemen van de eerste editie van de Juliana voetbalquiz.

We werden weer goed verzorgd door ons barpersoneel, hulde!

We werden weer goed verzorgd door ons barpersoneel, hulde!

Ook veel publiek vanavond

Ook veel publiek vanavond

Erik won zilver en brons ging naar Dirko van Merkerk. De poedelprijs was voor team Hans/Korine. Naast een grote hoeveelheid mensen die onderdeel waren van de quiz, was er ook veel publiek wat gezorgd heeft voor een zeer gezellige en geslaagde avond. Hieraan droegen ook de verloting en warme en koude hapjes bij. Er werd nog lang nagepraat over deze avond. Afgaande op de positieve reacties gaan we ervoor zorgen dat er ook in december 2017 een vervolg gaat worden gegeven aan de voetbalquiz!

Van links naar rechts: Erik Groot Roessink (zilver), Mark Bos (goud) en Dirko van Merkerk (brons)

Van links naar rechts: Erik Groot Roessink (zilver), Mark Bos (goud) en Dirko van Merkerk (brons)

Eindstand:
Goud. Mark Bos
Zilver. Erik Groot Roessink
Brons. Dirko van Merkerk
Poedelprijs. Hans en Korine Grobbe