24 augustus 2020

Ondanks Corona-maatregelen twee succesvolle toernooien bij S.v. Juliana ’32.

Vanaf half maart lag het amateurvoetbal stil. Toen begin juli het bericht kwam dat voetballen in teamverband weer toegestaan was hoefde wij geen moment na te denken en hebben we samen de schouders er onder gezet om toernooien te organiseren. Iedereen had het voetbal gemist en daarom hebben we binnen de mogelijkheden van de corona-maatregelen de toernooien op poten gezet. En met succes! Wij kijken terug op twee mooie toernooien:

Zomeravond 7×7-toernooi.
Niet alleen het voetballen werd gemist tijdens de intelligente lockdown. Maar ook een biertje drinken tijdens de derde helft. Deze twee stonden dan ook centraal tijdens de zomeravond 7 tegen 7-toernooien. Op drie vrijdagavonden organiseerden wij een 7×7-toernooi. De eerste twee avonden, op 24 juli en 7 augustus voor senioren-mannenteams en vrijdagavond 14 augustus een senioren-dameseditie. In twee poules van 4 teams werden alle avonden de wedstrijden van 20 minuten gespeeld. Met uiteindelijk de nummers 1 en 2 uit beide poules tegen elkaar in de halve finales.
De eerste avond werd gewonnen door FC Glas, de tweede avond door Hoe Dan en de dames van ATC ’65 gingen er met de winst vandoor tijdens de dames-editie.  Na afloop van de wedstrijden werd er op een speciaal ingericht corona-terras een gezellige derde helft gehouden. Uiteraard rekening houdend met alle RIVM-richtlijnen. Het weer was ons alle avonden goed gezind en er kon lekker lang buiten gezeten worden. Alle deelnemende teams kregen een 1,5 meter bier en een schaal met bruin fruit om de derde helft in te luiden. Uiteindelijk bleef het alle avonden nog lang gezellig en kunnen we terug kijken op drie geslaagde avonden.

 

Arie’s Aftraptoernooi
Vorig jaar werd de eerste editie van het Arie’s Aftraptoernooi georganiseerd. Een toernooi voor eerste zaterdagelftallen uit Hengelo en omgeving. Dit jaar leek corona roet in het eten te gooien, maar niets was minder waar. Binnen de corona-maatregelen is het ons gelukt om de tweede editie van dit toernooi te organiseren. Op donderdagavond 20 en zaterdag 22 augustus namen de eerste zaterdagelftallen van Achilles ’12, Achilles Enschede, Barbaros, S.v. Wilhelminaschool, Tubantia en S.v. Juliana ’32 het tegen elkaar op. S.V. Wilhelminaschool ging er dit jaar met de winst vandoor. Luuk Stoelinga (Achilles ’12) werd benoemd tot speler van het toernooi. De sportiviteitsprijs ging naar ons eigen eerste elftal, die helaas laatste werden op dit toernooi. Ook hier werd na afloop op beide dagen een derde helft gehouden. Door de vele regen werd deze in de kantine gehouden waar de tafels en stoelen netjes uit elkaar waren gezet.

Ondanks alle maatregelen is het gelukt om een paar mooie toernooien neer te zetten. Hierbij willen wij nogmaals alle vrijwilligers bedanken die dit mede mogelijk hebben gemaakt door een stapje extra te zetten om alle maatregelen te hanteren en er voor te zorgen dat er gevoetbald kon worden met een gezellige derde helft.