31 januari 2018

Ondanks verloren Derby toch geslaagde dag op Sportpark Groot Driene.

Zaterdag 27 januari stond ons sportpark in teken van dé zaterdagderby van Hengelo. In de derde klasse D werd die middag gevoetbald tussen Juliana 1 en Wilhelminaschool 1.Rondom deze wedstrijd waren veel activiteiten geregeld. Zo werd er om 11.30 uur afgetrapt voor derby’s tussen de jeugdelftallen van Juliana en Wilhelminaschool. De eerste wedstrijd tussen de JO13 teams van beide clubs werd gewonnen door Wilhelminaschool met 0-3. Ook Juliana JO10 wist helaas niet te winnen van de JO11 van Wilhelminaschool. De wedstrijd werd met 2-4 verloren. .De JO11 van Juliana wist wel te winnen van de JO11 van Wilhelminaschool met 4-1.

Na de Derby’s voor de jeugd was de strijd nog niet gestreden voor de jeugdelftallen. Voor alle teams van Juliana was een spandoeken-contest georganiseerd. De meeste jeugdelftallen, maar ook jeugdleden zelf hadden een spandoek gemaakt om het eerste elftal aan te moedigen. Deze werden opgehangen langs het veld waar later die middag de derby werd gespeeld. Een leuk gezicht met veel rood/wit/blauwe spandoeken. Uiteindelijk werd er 1 winnaar gekozen.  Het elftal met het leukste spandoek was JO10. Met een spandoek waarop alle tussenstanden netjes werden bijgehouden. Zij winnen een clubtour bij  FC Twente in de Grolsch Veste met het hele team en begeleiding.

Voor aanvang van de wedstrijd mochten de JO9-spelers van beide clubs met de mannen van het eerste meelopen het veld op.  Daarna werden ook de JO13-spelers gehuldigd met een ereronde langs het veld voor het behaalde kampioenschap vorig jaar. Om 14.30uur werd er afgetrapt voor de wedstrijd tussen de eerste elftallen van beide teams. Vanaf minuut een was de wedstrijd een echte derby. Geen hoogstaand voetbal, maar wel veel spanning en beleving.  Binnen vijf minuten weet Wilhelminaschool de stand te veranderen in 0-1. In de eerste helft zouden er nog meer doelpunten vallen aan beide kanten. Dit bracht de ruststand op 2-3. In de tweede helft veranderde deze stand niet meer. Dus moest ons eerste elftal de wedstrijd gewonnen geven. Later dit jaar krijgen de mannen van Marcel Degenaar nog de kans op revanche tijdens de uitwedstrijd bij S.v. Wilhelminaschool op Sportpark Vikkershoek.

De verloren wedstrijd mocht de pret niet echt drukken. Na afloop van de wedstrijd was er een gezellige derde helft in het clubhuis met een DJ. Het bleef nog lang gezellig. We kunnen terugkijken op sportief helaas een iets mindere dag, maar voor het clubgevoel zeker een topdag! Alle vrijwilligers bedankt die deze dag tot een succes hebben gemaakt!

Foto’s:
Klik hier voor de foto’s van Juliana 1 – Wilhelminaschool 1
Klik hier voor de foto’s van de Jeugdwedstrijden
Klik hier voor de foto’s van het spandoekencontest