20 december 2020

Online Voetbalquiz kent verrassende winnaar: VV Gemert

Geen laatste trainingsavond, geen laatste kantineavond. Dus ook geen voetbalquiz in onze kantine. Helaas is het dit jaar allemaal anders. Maar toch is het ons gelukt om de traditie van de voetbalquiz in stand te houden. Dit jaar een digitale versie. Op vrijdagavond 19 december zaten ruim 20 teams achter de laptop klaar om mee te doen aan de VoetbalQuiz. Het werd een leuke avond waarin de voetbalkennis van de deelnemers werd getest in 5 rondes. Dit resulteerde in een verrassende winnaar. Geen leden van juliana, maar wel de voetbalkenners van 2020 van S.v. Juliana ’32: VV Gemert. 

Danny Prinsen en Gerben Prins, de winnaars van de voetbalquiz vorig jaar, hadden traditiegetrouw de taak om de quiz te organiseren. Zij hadden een geweldige quiz in elkaar gestoken met 5 diverse rondes. Van vragen over bekende voetballers, grappige filmpjes , VAR-momentjes tot een complete showbizz-ronde. Voor ieder wat wils. Maar alleen de echte voetbalkenner, of hele goede googlelaar, kon sommige vragen weten. Na de 5 rondes kon men de antwoordformulieren doorsturen en werden deze direct nagekeken terwijl de antwoorden werden doorgenomen. Al snel kwam VV Gemert, met 46 goede vragen, als winnaar uit de bus. Het team Stel/Spinosa werd knap tweede met 45 punten en net als in mei eindigde team (Winter)BBQ als derde. Helaas kon de prijs niet direct overhandigt worden, maar hier zorgen wij voor dat deze nog wordt bezorgd in Gemert. Al waren ze tweede, maar team Stel/Spinosa mocht zich de winnaar onder de Juliana-leden noemen en krijgen hiermee de taak om volgend jaar de quiz te organiseren.

Ondanks dat het een digitale avond was, was het een gezellige avond. Naast de livestream kon er via de chat contact gezocht worden met andere teams. Dit werd veelvuldig gebruikt tijdens de pauzes waarin DJ Steffmeister zorgde voor de muzikale omlijsting. Via de chat stroomde de verzoeknummers binnen en bleven na de quiz nog veel mensen hangen.