20 september 2019

Overlijden Jan Meulenkamp

Afgelopen dinsdag bereikte ons het trieste nieuws dat Jan Meulenkamp is overleden op 74-jarige leeftijd.

Voetbal was voor Jan Meulenkamp, ook wel bekend als “De Meul”, zijn lust en zijn leven. Vanaf 1 september 1965 is Jan lid van Juliana ’32. Zoals hij zelf altijd zei, in het jaar dat FC Twente werd opgericht. Hij was een man van de cijfertjes en statistieken. Befaamd was zijn jaarlijkse optreden tijdens de jaarvergadering waar hij, op geheel eigen en onnavolgbare wijze, de topscorer van het seizoen bekend maakte en andere statistieken van het afgelopen seizoen de revue liet passeren.
Daarnaast heeft hij zich op vele manieren voor de vereniging ingezet als vrijwilliger. Hij heeft hiervoor de prijs “vrijwilliger van het jaar” ontvangen.
Ook was hij betrokken bij de toernooien die bij Juliana gespeeld werden. Zo heeft het toenmalige snerttoernooi zijn naam gekregen en heet het al een aantal jaren het Jan Meulenkamp toernooi.
Naast de vele activiteiten voor de vereniging was hij leider van “zijn” elftal, Juliana 10. Door de jaren heen is het nummer gewijzigd, maar voor Jan bleef het zijn Tiende.
Voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging is hij onderscheiden als lid van verdienste van Juliana ’32.
We verliezen met Jan een zeer bijzonder en warm mens en wensen Tera en de familie veel sterkte!