5 februari 2020

Pover Juliana 1 heeft mazzel met 3-punter in Enschede

Nadat Juliana vorige week de heenronde afsloot met een overwinning op FC Winterswijk, stond vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. Uit in Enschede moest er worden aangetreden tegen FC Aramea. De eerste wedstrijd was in een eenvoudige 4-1 overwinning geëindigd, maar na de trainerswissel wisten de mannen van Andreas David met een aantal knappe resultaten de weg naar boven te vinden. Een gewaarschuwd mens telt voor 2, zou je denken.

Nadat iedereen het (juiste) sportpark gevonden had begon de wedstrijd om 15:00. Het was Juliana wat direct het overwicht pakte en de gastheren terug drong op eigen helft. Dit gebeurde op een dusdanige manier dat echt gevaar stichten er niet in zat. De meest simpele passes gingen al mis, en mede door de wind gingen de lange ballen ook over de achterlijn. Tel daarbij op dat de persoonlijke duels amper gewonnen werden en je hebt een beeld van de wedstrijd van hedenmiddag. Tot overmaat van ramp was het Aramea wat op voorsprong kwam. Een vrije bal werd hoog richting de paal geslingerd. Doelman Bos liet zich verrassen door de inlopende centrale verdediger en moest het leer los laten. Een koud kunstje voor diezelfde verdediger om de bal over de doellijn te tikken. Hoopvol keken de mannen in het rood wit blauw naar de scheidsrechter, maar die vond het, ondanks het feit dat het in de 5-meter gebeurde, geen overtreding. Wie dacht dat dit een wake up call zou zijn voor Juliana kwam bedrogen uit. Het spel bleef van een bedroevend niveau. Wel moet gezegd worden dat Aramea hier aanvallend weinig tegen over zette. Geen kans weg gegeven, slecht spel, en geen gewonnen duels. Met deze gegevens werd de kleedkamer opgezocht.

Na een korte rust, met wat donder en geweld, moest Juliana proberen om de nodige 3 punten alsnog naar zich toe te trekken. Het bleef mager wat Juliana liet zien aan de bal, maar met wat meer inzet kwam Aramea helemaal niet meer van eigen helft. Het was in de 70e minuut de ingevallen Jorn de Graaf die na een lange bal van Kevin de turbo aanzette. Hij sprintte iedereen eruit en met een voorzet op maat vond hij Pieter Hilgerink. Die bedacht zich geen moment en met een drop kick schoot hij Juliana op 1-1. Met nog een dik kwartier op de klok kwam er weer wat hoop in de Juliana harten. Er werd nog harder op de deur gebonkt. En met afstandsschoten en corners werd er wel wat gevaar gesticht, echter leek het allemaal niet mee te zitten vandaag. Mede door het tijdrekken van Aramea werd de klok de grootste vijand. Waarbij sommigen zich al verzoent hadden met een punt, op een dag waar niks lukte was het Jorn de Graaf die er nog 1 keer van door ging. Hij wilde de bal voorgeven, maar deze werd gedragen door de wind en viel bij de 2e paal ineens binnen. 1-2! Aramea probeerde het nog wel maar Juliana kwam ondanks 2 corners en een vrije bal randje 16 niet meer in de problemen.

Dat deze wedstrijd met 3 punten werd afgesloten was een welkome opsteker na een dramatische middag. Dat dit een gestolen overwinning is staat buiten kijf, maar of daar iemand om zal malen….

Volgende week mag Juliana deze prestatie rechtzetten op eigen veld tegen Achilles Enschede. Aftrap 14:30