1 september 2022

S.c. Barbaros wint Arie’s Aftraptoernooi en kroont zich tot Hengelose kampioen 2022

Afgelopen weekeinde stond voor voetbalminnend Hengelo in het teken van het Arie’s Aftraptoernooi – Hengelose Kampioenschappen voor 1e elftallen. Op donderdag streden de eerste elftallen in de poulewedstrijden om een plek in de winnaarsronde. Om deze winnaarsronde te halen moesten de teams eerste of tweede zien te worden in de poule. De nummers 3 en 4 van werden op zaterdag samengevoegd in de verliezersronde om uit eindelijk te strijden om plek 5 tot 8.

Poulefase
In poule A wisten Achilles’12 en toch enigszins verrassend HVV Hengelo zich als nummer 1 en 2 te plaatsen voor de finalerondes. HVV Hengelo dat twee keer middels een strafschop wist te winnen en zo Wilhelminaschool en Juliana ’32 achter zich wist te houden. In poule B kreeg de organisatie te kampen met een late afmelding voor de donderdagavond van BWO. Hierdoor werd het wedstrijdschema iets aangepast en was duidelijk dat BWO de laatste plek in die poule zou gaan innemen. Na twee wedstrijden wist ATC, dat ondanks personele problemen wel aanwezig was, dat een derde plaats in de poule het hoogst haalbare was. Gezien een gedeelde eerste plek tussen HVV Tubantia en Barbaros, waren er penalty’s nodig om te bepalen wie als winnaar uit poule B uit de bus zou komen.  Barbaros kroonde zich hierin als de gelukkige winnaar.

Finales
Op de zaterdag werd er door ieder team twee wedstrijden van 45 minuten gespeeld. Eerst de kruisfinales en uiteindelijk de echte finales. Tubantia wist in de halve finale het hoger geplaatste Achilles’12 te verslaan. Door de overwinning van Barbaros op HVV Hengelo in de halve finale wist ook Barbaros zich te plaatsen voor de finale!

In de finale ging het gelijk op met doelpunten aan beide kanten stond het na 45 minuten spelen gelijk. De 15 minuten verlenging bracht een hoop spektakel maar helaas geen doelpunten. Daarom moest de winnaar van het toernooi bepaald worden middels strafschoppen. Onder toeziend oog van het ruim aanwezige publiek was het Barbaros doelman Reinaldo Winklaar die de beslissende strafschop wist te stoppen en zo de toernooiwinst voor zijn team in de wacht sleepte.

In de verliezersronde wist BWO na een winst op Juliana’32 zich te plaatsen voor de “verliezersfinale” waarin het met 4-1 te sterk was voor ATC’65. Wilhelminaschool, die in de kruisfinale zijn meerdere moest erkennen in ATC, wist op hun beurt Juliana ’32 met een 3-0 overwinning van de mat te vegen.

Om 18:00 werden door aanwezig wethouder Claudio Bruggink en mevrouw Scheurwater de bokalen aan de winnaars uitgereikt. Het winnende team was natuurlijk al bij iedereen bekend, echter was er als kers op de taart nog de uitreiking van speler van het toernooi. Een onafhankelijke jury benoemde Jort Zengerink (Tubantia) tot winnaar van de “Arie Scheurwater” bokaal.

Het toernooi werd uiteraard nog tot in de late uurtjes afgesloten onder muzikale begeleiding van DJ Deliso. Het werd uiteindelijk een gezellige, Hengelose derde helft in het clubhuis van S.v. Juliana ’32.

Wij danken als organisatie alle deelnemers, vrijwilligers en aanwezig publiek en zien jullie graag volgend jaar op 24 & 26 augustus terug op Sportpark Groot Driene voor een nieuwe editie van Arie’s Aftraptoernooi, waarbij er wederom gestreden zal worden om het Hengelose kampioenschap.

 

Bekijk de foto’s van Arie’s Aftraptoernooi 2022 hier.