15 februari 2023

S.v. Juliana ’32 verbindt zich aan Academie met Regioplan

Door middel van het Regioplan werkt de FC Twente/Heracles Academie intensief samen met verschillende amateurverenigingen uit de regio om de enorme potentie in het voetballandschap optimaal te benutten. Afgelopen week hebben ook wij als vereniging ons hierbij aangesloten. In De Grolsch Veste werd de samenwerking tussen de Academie en de nieuwe partnerclubs officieel gemaakt.

In navolging van vele andere amateurverenigingen hebben het bestuur van S.v. Juliana ’32, Sportclub Daarle, VV Reutum, vv DES en Sportclub Neede afgelopen woensdag hun handtekening onder de officiële samenwerking gezet. Matthijs Blijham, Hoofd Regioplan, is blij dat deze clubs zich verbonden hebben aan het Regioplan: “Dat er opnieuw een samenwerking wordt aangegaan met meerdere amateurverenigingen geeft aan dat het Regioplan leeft en geaccepteerd wordt in de regio. Het plan ontwikkelt zich continu en door de samenwerking met deze clubs kunnen we weer een mooie stap zetten in deze ontwikkeling.”

GEZAMENLIJK
Het is de kracht van het Regioplan dat de Academie het plan gezamenlijk met alle partnerclubs uitvoert. Matthijs Blijham: “Vanuit de Academie bieden wij de inhoud aan de amateurverenigingen, maar zij krijgen alle mogelijkheid om input te leveren. Hierdoor kunnen wij alle wensen en behoeften uit de regio in vervulling brengen.” Daarbij horen volgens Blijham ook intensieve contacten tussen elkaar, maar ook tussen de partnerclubs zelf. “Voor iedere partij binnen het Regioplan is het waardevol om goed in contact te staan met de partnerclubs. Scouts, trainers en andere personen zullen regelmatig in contact staan met elkaar om de behoeften van iedereen te vervullen. We willen uiteindelijk het algehele voetbalniveau binnen de regio op een zo hoog mogelijk punt krijgen waarbij alle spelers, trainers en beleidsbepalers op een goede manier beïnvloed en ontwikkeld worden.”

Als S.v. Juliana ’32 zijn wij heel blij met deze samenwerking. “Door deze samenwerking aan te gaan heeft ook talent bij een kleinere vereniging als de onze kans om ontdekt te worden. Zodra zij ontdekt worden kunnen ze naast onze eigen trainingen ook extra worden begeleidt vanuit de Academie” aldus Gerben Prins, coördinator Team Voetbal. “Daarnaast kan deze samenwerking een extra impuls geven aan onze eigen trainingen, bijvoorbeeld door uitwisseling van oefenvormen.”
Donderdag 23 februari om 19.30uur wordt er voor alle trainers/begeleiders een informatiebijeenkomst georganiseerd over dit Regioplan.