29 november 2019

S.v. Juliana ’32 verliest thuis van oppermachtig Rigtersbleek

Afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd van de 2e periode op het programma. Zaterdagmiddag dienden weer de nodige noodverbandjes aangelegd te worden. Jarno Harberink ondervond ’s ochtends te veel hinder van zijn knie en melde zich in de, al overvolle, ziekenboeg. Hier tegenover stond wel de terugkeer van Pieter, Eelco en Gabriel.

Om half 3 werd er afgetrapt en al snel werd duidelijk dat het een zware dobber zou worden voor de gastheren. Rigtersbleek had de overhand en Juliana werd eigenlijk op alle fronten afgetroefd. Met name de 3 voorop waren de verdedigers van Juliana constant te snel af. Waar Juliana er tegen Achilles Enschede nog een vechtwedstrijd van wist te maken lieten ze zich vandaag, en dan met name in de 1e helft, als makke schapen richting de slachtbank leiden. Het was dan voor de Bleek een koud kunstje om voor rust een aantal keer de trekker over te halen. Dit leidde dan ook tot een 0-3 ruststand.

In de rust werd er voor gekozen om Luuk en Jelte met Pieter op het middenveld te gaan spelen om zo meer in de duels te kunnen komen. Deze keuze had wel het gewenste effect. Hierbij wel afvragende of dit lag aan het feit dat de Bleek het wel goed vond, of dat Juliana echt wat grip op de wedstrijd kreeg laten we in het midden. In de spaarzame uitvallen kwam Juliana niet verder dan wat speldenprikjes. Aan de andere kant wist de Bleek door 2 goals nog uit te lopen naar de 0-5 eindstand.

Dat een tegenstander beter is is niet moeilijk om te accepteren. Alleen het gevoel dat Juliana meer en beter kan dan vandaag ten toon gespreid zorgt wel voor irritatie. Werk aan de winkel dus! Te beginnen komende zondag bij het roemruchte Sportclub Enschede.