17 december 2023

S.v. Juliana ’32 wenst iedereen fijne feestdagen een een sportief 2024

Het jaar nadert weer haar einde. Een mooi moment om even kort terug te kijken op het jaar 2023. Want het was weer een jaar waarin van alles gebeurd is. Gelukkig hebben we alle corona-perikelen achter ons gelaten en konden we dit hele jaar, zonder maatregelen, lekker voetballen en een biertje drinken na de tijd in de kantine. Helaas deed wel de volgende crisis haar intrede: de energiecrisis. Waarin we helaas onze leden, tijdelijk, hebben moeten belasten met een energietoelage op de contributie. Waarvoor we de leden heel erg dankbaar zijn dat ze deze bijdrage hebben geleverd. Gelukkig is deze toelage inmiddels niet meer nodig!

Voetballend werd er gescoord
Voetballend gezien zijn er weer mooie successen behaald afgelopen jaar. Bij de jeugdelftallen werd JO13-1 kampioen in seizoen 2022/2023 en behaalde JO9-1 het kampioenschap in het eerste gedeelte van het seizoen 2023/2024. Ook bij de senioren was er genoeg te vieren. Zowel Juliana 35+ 1 als Juliana 35+2 wisten dit kalenderjaar een kampioenschap in de wacht te slepen. Het eerste elftal, onder leiding van Erik Hellegers, behaalde aan het einde van het seizoen de derde periodetitel en nam daardoor deel aan de nacompetitie. Waar helaas in de finale werd verloren en de promotie naar de derde klasse op een haar na werd gemist. En in de zomer zagen we een terugkeer van de Juliana Dames naar onze club. Er werd, met veel oud gedienden, een nieuw 7×7-tal gevormd waardoor er weer vrouwenvoetbal wordt gespeeld op ons sportpark.

Maar ook naast het veld zijn er veel mooie dingen gebeurd. Dit jaar hebben we weer succesvolle toernooien mogen organiseren. Waarbij het succesvolle 7×7-voetbal een uitbreiding kreeg met een wintereditie. Waarbij ruim 20 teams deelnamen. In de zomer werden deze toernooien weer herhaald tijdens drie gezellige zomeravonden en het seizoen werd, inmiddels traditiegetrouw, afgetrapt met Arie’s aftraptoernooi, waarin alle Hengelose zaterdagelftallen het tegen elkaar op nemen.

Oude initiatieven keerde terug
Het jeugdkamp keerde dit jaar terug. Een aantal ouders van jeugdleden pakte de handschoen op en hebben er voor gezorgd dat de jeugdleden in onze kantine konden overnachten en twee hele leuke dagen hebben gehad. Ook het Oktoberfest keerde dit jaar terug in de kantine en zorgde voor een gezellige avond.

Goede acties voor de club
En daarnaast hebben we samen mooie acties op touw gezet voor onze club, maar ook voor anderen. Met o.a. de Grote Clubactie, Rabo Clubsupport en een actie met de vriendenloterij haalde we geld op voor onze club. Maar ook voor anderen werd geld ingezameld. De jeugd hield een penalty shoot out avond om geld op te halen voor Kika en haalde hier een mooi bedrag op van €1550. Ook de bingocommissie heeft afgelopen jaar weer een goed jaar gedraaid met gezellige bingo-middagen op de donderdag!

Kortom: 2023 was een mooi jaar. Het is mooi om te zien hoe we samen veel voor elkaar krijgen binnen onze club. Daarvoor willen we alle leden, sponsoren, vrijwilligers en alle anderen die een steentje bijdragen bedanken! Zonder jullie zouden we niet kunnen bestaan. Daarom hopen we ook dat we deze positieve lijn kunnen voortzetten in het nieuwe jaar.

Voor nu wensen we iedereen hele fijne kerstdagen en alle goeds voor een sportief 2024 waarin we jullie veel mogen verwelkomen op ons sportpark.

Bestuur S.v. Juliana ’32
Peter, Patrick, Ludwig, Berthil, Stijn, Gerben, Patricia en Rita