15 februari 2020

Spelers Juliana 1 verzorgen training voor de jeugd

Al jaren vult de pupil van de week op zijn vragenlijst in van welke 1e-elftalspeler hij graag een keer training zou willen krijgen. Afgelopen donderdag kwam deze wens voor de jeugdspelertjes uit! Terwijl de elftaltrainers onder leiding van Techniektrainer Sven Padberg een “train-de-trainer” cursusavond ondervonden, genoten de jeugdspelers een training van enkele 1e-elftal spelers.
Een droom die uitkomt!​

Veel van de jeugd spelers zijn al eens pupil van de week geweest en hebben dus al een keer aangegeven van welke 1e elftal speler ze graag een keer training wilden hebben. Afgelopen donderdag kwam deze droom uit. Pieter Hilgerink en Luuk Scheffer gaven samen de training van Jo14-1, Bas Mulder voorzag de JO12-1 jeugd van een fanatieke training terwijl de JO9-2 door Soner Petekci en JO9-1 door Mike Borst onderhanden werden genomen. Alleen al het doen van de warming up van het eerste elftal bij de JO12 was reden genoeg voor de spelers om trainer Renaldo met huiswerk op pad sturen. “Mogen wij in het vervolg de warming-up van het eerste doen?” vroegen de spelers aan Renaldo, die nu dus een kijkje kan gaan nemen bij het 1e om deze opdracht te vervullen.Zowel trainers Mike als Soner hadden na de training enkel lof over wat de jongens van JO9 allemaal hadden laten zien op de training. “ Ik vond ook dat de jongens best een potje kunnen ballen trouwens” aldus Mike Borst.

Tegelijkertijd vond er ook een train-de-trainer avond plaats onder leiding van Techniektrainer Sven Padberg. Zes keer per jaar neemt hij de trainers van de jeugdelftallen onder zijn hoede. Gezamenlijk worden dan de diverse dimensies van voetbal doorgenomen. Telkens zijn de trainingen terug te leiden naar wedstrijd gerelateerde spelsituaties binnen het aanvallen/verdedigen/omschakelen. Deze trainersavonden vallen erg goed bij de trainers van de Jeugd. “Train de trainer vind ik een mooie toevoeging voor “onervaren” trainers. Zowel op technisch vlak waar Sven altijd weer veel variatie laat zien als op hoe motiveer ik de groep, steek ik toch iedere keer weer mooi wat op!” Aldus Bjorn Veldboer een van de trainers van JO9-1.