Passend voetbal

Teamgegevens laden...

Passend voetbal

Wanneer:
Trainen van kinderen met autisme, ADHD, licht motorische beperking en/of gedragsuitdagingen
Beschrijving doelgroep:
Jongens en meisjes van 5 tot en met 13 jaar met autisme, ADHD, licht motorische beperking of die door hun persoonskenmerken / gedrag extra aandacht en begeleiding nodig hebben.
Het gaat niet om kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking.
Wat wij bieden:
Tijdens de training wordt het onvoorspelbare van voetbal voorspelbaar gemaakt.Er wordt geïnvesteerd in structuur, veiligheid, plezier en discipline.
Wij bieden vriendelijkheid én duidelijkheid, respect én regels, en daarmee veiligheid aan kinderen en de mogelijkheid om plezier aan voetbal te beleven.
Doel:
Leuke, uitdagende, gestructureerde en bovenal plezierige trainingen met ruimte voor een stukje extra begeleiding. Creëren van een goed gevoel van eigenwaarde, verantwoordelijkheid en respect.
Normaal waar het kan en op maat waar nodig.

Terugblik seizoen 2016/’17

Afgelopen seizoen was een seizoen vol hoogtepunten voor het passend voetbalteam. Echt competitievoetbal is er niet gespeeld, vooral het plezier staat bij dit team voorop. Toch is er in november de eerste wedstrijd gespeeld tegen het passend voetbalteam in Enschede. Ondanks het leeftijds- en niveauverschil was het voor iedereen een mooie ervaring. Als hoogtepunt van het seizoen wordt toch de deelname aan het jeugdtoernooi in mei gezien. Ouders, spelers en begeleiding hebben genoten, ook de reacties van externe partijen als FC Twente en de Zwaluwen waren zeer positief. Het seizoen is voor het team afgesloten met een familietraining. Ouders en broers/zussen mochten meedoen aan de training wat zorgde voor een hele gezellige afsluiting van een zeer geslaagd seizoen.

Ook achter de schermen is het team van passend voetbal druk bezig. Er zijn gesprekken met Scoren in de wijk van FC Twente en andere partijen om de mogelijkheden in kaart tebrengen. Daarnaast wordt de samenwerking met andere passend voetbalteams opgezocht om activiteiten te organiseren in de vorm van wedstrijden en toernooitjes. Kortom, het team zit niet stil en kan altijd extra handjes gebruiken. Het team wil iedere speler kwaliteit en aandacht geven en is daarom ter ondersteuning op zoek naar (assistent)-trainers.

Leiding

Karel van der Weert
Karel van der Weert
Janine Vet
Coördinator, trainer
Janine Vet
Daan Peters
Trainer
Daan Peters

Training

Donderdag
17:15  - 18:00