19 juni 2019

Van jonge leu en oale groond winnaar Bal op ’t Dak-toernooi

Van jonge leu en oale groond is afgelopen zaterdag winnaar geworden van de vijfde editie van het Bal op ’t Dak-toernooi van S.v. Juliana’32. Het team van Bertil Schapelhouman won in de finale met 1-0 van Juliana’32 3 en mocht daardoor na afloop van het toernooi de bijbehorende schaal in ontvangst nemen. ATC’65 zaterdag 3 won de shoot-out finales. Hoogtepunt van de dag was echter het optreden van André Pronk. ‘De koning van de lach’ zorgde na afloop van het toernooi voor een prachtige derde helft.

De acht teams deelnemende teams werden aan het eind van de ochtend met broodjes en koffie welkom geheten op Sportpark Groot Driene, waarna de poule-indelingen middels een live-loting op het scherm bekend werden gemaakt door Mehmet Guldas, één van de scheidsrechters van het toernooi. Onder prachtige weersomstandigheden werden vervolgens de wedstrijden afgewerkt, waarbij enkele fraaie treffers werden afgewisseld met flinke, hilarische afzwaaiers…

Alle poulewedstrijden werden afgesloten met een shoot-out. Elk team mocht vijf keer een shoot-out nemen vanaf twintig meter van de goal. Na de balans te hebben opgemaakt bleek dat ATC’65 zaterdag 3 dit het beste te hebben gedaan. Zij ontvingen dan ook na afloop een fraaie beker van Korine Grobbe, namens de toernooicommissie van Juliana’32.

De finale van het toernooi vond plaats tussen Juliana’32 3 (grondlegger van het toernooi) en Van jonge leu en oale groond. In een spannende eindstrijd kregen beide teams kansen, maar bleek een treffer van invaller Danny Prinsen voldoende voor de toernooizege van Van jonge leu en oale groond. Het betekende voor coach Bertil Schapelhouman alweer de vierde toernooizege op rij van dit prestigieuze toernooi.

Het toernooi werd Na afloop van in de kantine voortgezet. Er stond een heerlijke barbecue klaar, de verloting vond gretig aftrek en zanger André Pronk zorgde met zijn hilarische repertoire voor de geweldige muzikale omlijsting. Al met al een geslaagde dag, waarop de organisatie met een goed gevoel terugkijkt!