5 mei 2016

Voetbalclinic blijkt wederom voetbalfeest!

IMG_7414
De vooruitzichten waren goed maar het bleek uit eindelijk fantastisch! De voetbalclinic die gisteren plaatsvond op het sportpark van Juliana was wederom een voetbalfeest! Het was dit keer al de 8e editie van de voetbalclinic en in totaal hebben deze clinics 290 deelnemers gehad. Deze 8e editie zou een ietwat andere opzet hebben dan de vorige 7. Daar waar er eerst veel spel onderdelen in een roulatie werden gedaan was er nu meer aandacht voor voetbalvormen.IMG_7231 
Na de ontvangst in de kantine en een woord van welkom door de organisatie gingen de teams het veld op. In het eerste deel gingen de teams FC Twente, PSV, Ajax en PEC Zwolle het veld op om diverse trainingsvormen te volgen: dribbelen, Y-move, 1 tegen 1 en natuurlijk een afsluitend partijtje. De eerste ronde van training heeft ongeveer een uur geduurd waarna de deelnemers ook zeker toe waren aan een vochtige versnapering! Ook dit jaar kon de organisatie weer rekenen op de support van Albert Heijn Groot-Driene die heeft gezorgd voor alle sportdrank, sapjes, fruitrepen, stuks vers fruit en een zakje snoep.IMG_7360

 

Een nieuw onderdeel tijdens de pauze was de voetbalquiz. De 4 teams speelden hierbij tegen elkaar en ook de aanwezige ouders speelden individueel mee, zelfs het aanwezige vrijwillige bar personeel deed een gooi naar de prijzen! Uit eindelijk waren het de barlieden, het team FC Twente van trainers Gerben en Gerard en het team Ajax van trainers Richard en Dethlef die in de prijzen vielen!

 

Na de pauze werden de 2 oudste groepen opgedeeld in 4 Champions Leaque teams waarin ze een Soccerbattle toernooi zouden gaan werken. De teams Bayern Munchen, Atletico Madrid, Manchester City en Barcelona streden hierbij om de prijzen. Tegelijkertijd gingen de 2 jongere groepen strijden voor hun land in wedstrijdjes 4 tegen 4. De jongsten werden ingedeeld in de landen; Nederland, Duitsland, Argentinië en Spanje.

 

Na deze toernooitjes was het al weer hoogtijd voor de prijs uitreiking van de quiz en de beide toernooien. De oudste groepen streden in een soccerbattle waarbij het team Bayern Munchen de sterkste bleek. Bij het 4 tegen 4 toernooi van de jongste deelnemers bleek Argentinië het sterkste team.

IMG_7368

Vraag 1:
Wat is de actuele top 3 van de Nederlandse Eredivisie? ( 1. Ajax, 2. PSV, 3. Feyenoord) 3p.

 

Vraag 2:
Hoeveel deelnemers zijn er vandaag? En, hoeveel zijn daarvan lid van Juliana ’32? (34 deelnemers, 13 lid van Juliana) 2p.

 

Vraag 3:
Wat zijn de namen van de 9 aanwezige trainers van vanmiddag? (Gerben, Gerard, Machteld, Michelle, Dethlef, Richard, Renaldo, Richard & Oscar) 9p.

 

Vraag 4:
Gisteren avond was de wedstrijd in de Champions Leaque tussen Bayern 2016/2017 Munchen & Atletico Madrid, wat was de uitslag en wie ging er door? ( 2-1, Atletico door) 2p.

 

Vraag 5:
In 2010 verloor het Nederland de WK finale, van Ad wie werd er verloren? (Spanje) 1p.

 

Team FC Twente 14 punten
Team Ajax 15 punten
Team PSV 9 punten
Team PEC 10 punten
Barpersoneel 15 punten

 

SoccerBattle:
1. Bayern Munchen 9p.
2. Barcelona 6p.
3. Atletico Madrid 3p.
4. Manchester City 0p.

IMG_7382

4 tegen 4:
1. Argentinië Дистанционное 9p.
2. Spanje 4p.
3. Duitsland 4p.
4. Nederland 0p.
 IMG_7376