17 februari 2017

Voorbeschouwing Juliana 1 – Bergentheim 1

Aanstaande zaterdag voetbalt Juliana 1 de thuiswedstrijd tegen Bergentheim. Na de afgelasting van de uitwedstrijd bij Rijssen Vooruit, liggen de winterse omstandigheden (voorlopig) achter ons en gaat de competitie echt weer beginnen. Juliana had een valse herstart door de thuiswedstrijd tegen Kloosterhaar met 1-3 te verliezen. De ploeg van Marcel Degenaar vind zich daardoor terug op plaats acht in de uitgebreide middenmoot.

Bergentheim, de tegenstander van zaterdag, draait daarentegen een stuk beter. De ploeg staat op dit moment op een derde plaats en staat daar relatief stabiel met vijf punten achterstand op Oranje Nassau en zes punten voorsprong op buurtgenoot Mariënberg. Wat opvalt aan de ploeg met de groene shirts is de eenvoud waarmee gescoord wordt. Voor de winter behaalde Bergentheim grote zeges op RKSV (1-10), Lemele (7-1), Drienerlo (6-2), Rijssen Vooruit (2-10) en SVVN (0-5) resulterend in een doelsaldo van +41. Daarbij is Nick Buitenhuis de meest doeltreffende persoon, met maar liefst 26 doelpunten staat hij ver bovenaan in zaterdag 3D.

Eerder dit seizoen verloor Juliana met 2-0 op Sportpark Moscou. Een meer dan verdiende zege, waarbij de thuisploeg in de eerste 15 minuten zeker drie opgelegde mogelijkheden liet liggen en lang verzuimde Juliana definitief van zich af te schudden. Ronnie Hakkers schoot Bergentheim na een half uur op 1-0, waarna Nick Buitenhuis tien minuten voor tijd de beslissing bracht. Met dezelfde cijfers won Bergentheim in 2000/2001 op Sportpark Groot Driene. De wedstrijd in Bergentheim was destijds een waar doelpuntenfestijn. Wederom verloor Juliana, nu met maar liefst 5-4.

Nul punten uit de laatste drie wedstrijden tegen Bergentheim. Voor Juliana zaak om dit om te draaien in een poging aansluiting te houden bij de middenmoot. De Hengeloers zullen aan moeten treden zonder de geschorsten Marco Bleiji en Michiel Bosch. Aftrap op Sportpark Groot Driene is om 14:30 uur!