17 maart 2017

Voorbeschouwing Juliana 1 – Drienerlo 1

Zaterdag voetbalt ons eerste elftal de thuiswedstrijd tegen Drienerlo, de ploeg van oude bekende Frank Eulderink, die na dit seizoen stopt bij de Enschedeers. Juliana is duidelijk weer bezig aan een betere serie met overwinningen bij RKSV (1-4) en afgelopen zaterdag bij SVVN (0-2). De Hengeloers hebben daardoor weer wat lucht richting de onderste regionen. De ploeg bezet momenteel de achtste plaats met 25 punten. Drienerlo staat op plaats 10 met 19 punten, maar heeft meer wedstrijden gevoetbald dan de ploegen onder zich.

Drienerlo begon dit seizoen redelijk en wist uit de eerste 9 wedstrijden 14 punten te halen. Daarin werd bijvoorbeeld DES verrast in Nijverdal met 1-3. De volgende reeks van 8 wedstrijden is veel wisselvalliger. Marienberg werd nog met 4-1 verslagen, maar dit was ook de enige overwinning in deze fase. Wat opvalt is dat Drienerlo bijna iedere wedstrijd wel scoort, maar ook zelden zelf de nul houdt. De matige periode waarin de ploeg zit heeft
Drienerlo toch in een gevaarlijke situatie gebracht in de competitie.

Eerder dit seizoen won Drienerlo thuis met 4-2 van Juliana. Door velen wel getypeerd zijnde de slechtste wedstrijd van dit seizoen van de ploeg van Marcel Degenaar. Een wedstrijd waarin ook de zware blessure van Oscar van Dalen een grote smet was. Onoplettenheid met standaardsituaties en hoge voorzetten zorgden ervoor dat Wim van der Kruk, Mitchell Haring en David van der Meijden Drienerlo naar een 3-0 voorsprong schoten na 45 minuten. Mike Huiskes bracht de spanning vervolgens terug naar 3-2, maar een penalty van Kick Ditzel besliste 15 minuten voor tijd de wedstrijd definitief.

Wedstrijden tussen Drienerlo en Juliana verlopen zelden zonder doelpunten. In de laatste 19 edities in Hengelo en Enschede vielen er maar liefst 100(!) doelpunten, een gemiddelde van 5,3 per wedstrijd. De meest opvallende wedstrijd vond plaats in 2013 in Enschede. Arjan Baan, Tijmen Groot en Martin Binnema zetten Drienerlo na een uur op een 3-0 voorsprong. 15 minuten voor tijd benutte Jan Peters een strafschop, maar scoorde Yannik Thielemeier een minuut later de 4-1. De wedstrijd leek over en uit en veel Juliana supporters gingen huiswaarts. Enkele gewisselde Juliana-voetballers zullen nog steeds spijt hebben dat ze de wedstrijd niet hebben afgezien. Wederom Jan Peters maakte de 4-2 in de 78e minuut, waarna doelpunten van Wes Groot Roessink (84), Jan Willem Groeneveld (86) en Gerben Prins (90), Juliana de 4-5 overwinning en drie punten bezorgden.

De uitbalans is volledig in Enschedees voordeel. Drienerlo won 4 van de laatste 5 competitiewedstrijden in Enschede met de doelcijfers 22-12. In Hengelo zijn de rollen eerlijker verdeeld. Van de laatste 4 wedstrijden won Drienerlo er 2 en Juliana won er 2. De laatste 2 edities werden wel gewonnen door de Tricolores. Vorig seizoen vielen er ook weer 8 doelpunten te noteren. Er leek na de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Nick Harberink en Mike Huiskes zetten Juliana op 2-0, waarna Jonathan Cruz tegenscoorde. Nog voor de pauze liep Juliana door Mike Huiskes en Wes Groot Roessink weer uit naar 4-1. Vervolgens dreigde Juliana de wedstrijd weg te geven. David van der Meijden en Mitchell Haring brachten de spanning terug naar 4-3, maar Wes Groot Roessink benutte zeven minuten voor tijd een penalty en zorgde voor de definitieve opluchting.

Genoeg ingredienten voor de liefhebbers om zaterdag naar Sportpark Groot Driene te gaan waar zich ongetwijfeld weer geen saaie wedstrijd zal ontvouwen. Aftrap om 14:30 uur!