3 maart 2017

Voorbeschouwing RKSV 1 – Juliana 1

Aanstaande zaterdag vertrekt Juliana 1 naar Rijssen voor de inhaalwedstrijd tegen RKSV. Een wedstrijd die belangrijk gaat worden voor beide ploegen. RKSV bungelt dit hele seizoen onderaan de ranglijst, met slechts Lemele nog onder zich. Na 14 wedstrijden verzamelden de Rijssenaren slechts 9 punten. Juliana had een goede fase voor de winter door vier wedstrijden op rij te winnen en leek aansluiting te gaan vinden met de subtop. Echter, door drie verliespartijen tegen ON, Kloosterhaar en Bergentheim moet de ploeg van Marcel Degenaar ook weer voorzichtig op zijn hoede zijn om niet te worden achterhaald.

RKSV is bezig aan een zeer moeizaam seizoen. De voorbereiding was niet heel goed en deze lijn werd vervolgd in de competitie. Na de eerste vier wedstrijden had de ploeg nog nul punten en zelfs nog geen doelpunt gemaakt. De eerste punten werden behaald in de derby tegen Rijssen Vooruit door een 0-1 zege. De overige zes punten werden behaald tegen Blauw Wit ’66 (1-0) en uit bij Lemele (1-3 overwinning). RKSV verloor eerder met 1-10 van Bergentheim en de laatste competitiewedstrijd met 7-0 bij DES. Ook werd een oefenwedstrijd in de winter met deze cijfers verloren van SV Enter. Buiten deze drie uitschieters verliest de ploeg wel vaak, maar nooit met heel veel doelpunten verschil. Een voorbeeld daarvan was de wedstrijd eerder dit seizoen op Sportpark Groot Driene. Juliana won met 2-0 door doelpunten van Nick Zwiers en Laszlo Kuijt, maar had een zware dobber aan de uitploeg.

Historisch gezien heeft Juliana zelden eenvoudige wedstrijd tegen RKSV. De laatste drie wedstrijden op Sportpark De Koele werd er weinig gescoord, maar bleef Juliana wel ongeslagen. In 2013/2014 (doelpunt Marijn Rigterink) en vorig seizoen (doelpunt Mike Huiskes) won Juliana met 0-1. Een seizoen eerder eindigde de wedstrijd in 1-1. Op eigen veld vallen er meer doelpunten. In 2013/2014 en 2014/2015 ging Juliana onderuit met 1-3 en 0-3. Vorig seizoen werd er wél gewonnen. Gijs Kollenaar en Nick Zwiers brachten Juliana op 2-0. Ronald Brinkman wist nog te scoren voor RKSV, voordat Nick Harberink de wedstrijd besliste met de 3-1.

Een belangrijke factor zal de conditie van de grasmat zijn. De winterse omstandigheden eerder en de regen van deze week zullen er wederom voor gezorgd hebben dat dit een zware wedstrijd belooft te worden. Juliana heeft weer eens een goed resultaat nodig om weg te lopen bij de onderste ploegen en aansluiting te behouden met de middenmoot. De aftrap in Rijssen is om 14:30 uur.