10 maart 2017

Voorbeschouwing SVVN 1 – Juliana 1

Zaterdag wordt de competitie door Juliana 1 weer hervat met de uitwedstrijd bij SVVN in Nijverdal. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Juliana won afgelopen zaterdag in Rijssen en staat inmiddels met 22 punten op plaats 8. SVVN heeft 14 punten en is daarmee de nummer elf. Deze plaats is goed voor nacompetitiewedstrijden tegen degradatie en dus zullen de Nijverdallers graag de punten thuis houden. Voor Juliana is de situatie weer wat verbeterd, maar de blik zal voorlopig toch ook weer naar achteren gericht moeten zijn.

SVVN haalt vooral de punten binnen op hun eigen Sportpark Groot Lochter. Van de veertien behaalde punten werden er 10 op eigen veld gehaald. Slechts de uitwedstrijden bij Drienerlo (0-0) en afgelopen zaterdag bij Blauw Wit ’66 (3-4 zege) leverden punten op. Thuis werd er gewonnen van de ploegen die onderaan staan (2-1 tegen Lemele en 3-2 tegen RKSV). Wel verraste de ploeg door thuis de derby tegen DES met 3-2 te winnen na een 0-2 achterstand. Melvin Morsink is de huidige topscorer met 5 doelpunten.

Eerder dit seizoen won Juliana met 1-0 de thuiswedstrijd op Sportpark Groot Driene. Lloyd Degenaar besliste de wedstrijd met een kopbal na 34 minuten voetballen. Juliana verzuimde daarna de score verder op te voeren. De laatste zes uitwedstrijden geven de Hengeloers weinig uitzicht op een eenvoudige middag. De eerste vijf edities eindigden met een doelsaldo van 17-4 in overwinningen voor SVVN. In 2012/2013 wist Juliana de laatste uitwedstrijd in Nijverdal wél te winnen. Frank Bolink zette de thuisploeg net voor de pauze op 1-0. Doelpunten van Van Geldrop en Huiskes draaiden de wedstrijd binnen een minuut om.

Ook thuis wint Juliana zelden van SVVN. Van de laatste zeven edities won SVVN er vier en eindigde er één wedstrijd gelijk. Maar ook hier presteert Juliana de laatste wedstrijden beter. De thuiswedstrijd in 2012/2013 eindigde in een 4-2 zege voor de Tricolores door doelpunten van Jan Peters, Mike Huiskes, Rens Geersing en Thomas van Spall. Frank van der Wilk en Nick Snellink scoorden tegen. Dit seizoen won Juliana dus met 1-0. Drie broodnodige punten is de inzet van deze wedstrijd. De aftrap is om 14:30.