22 mei 2017

Ervaren jeugdtrainer aan de slag bij Juliana ’32

Sven Padberg nieuwe trainer Juliana 32 TIC-training

In de persoon van Sven Padberg heeft Juliana’32 een zeer ervaren trainer weten toe te  voegen aan de groep jeugdtrainers. Sven is bij Juliana ’32 geen onbekende zo speelde Sven in het seizoen 2015-2016 nog voor ons 2e elftal en heeft hij al meerdere clinics aan spelers en trainers gegeven.
Het komende seizoen zal Sven de TIC-trainingen gaan verzorgen voor de diverse jeugdteams van Juliana ’32. Met ervaring bij onderandere FC Twente jeugdopleiding, Holland Football University en vv DETO zal Sven van grote meerwaarde gaan zijn voor de ontwikkeling van onze jeugdspelers.

Sven stel je eens voor aan de leden van Juliana ’32:

Mijn naam is Sven Padberg. Ik ben ondertussen 27 jaar en woonachtig in Hengelo. In het dagelijks leven sta ik als docent lichamelijke opvoeding voor de klas op een middelbare school. Momenteel ben ik werkzaam als trainer bij vv Deto en de Football Equals Academy. Mijn eigen voetbalachtergrond ligt bij Sportclub Enschede, in de stad waar ik ben opgegroeid. Daarnaast heb ik een jaar bij Juliana’32 gespeeld.

Mijn persoonlijke ambities zijn niet direct concreet aan te duiden. Ik wil graag stappen maken als trainer, net zoals spelers dat ook willen. Daarin heb ik gelukkig al heel wat mooie ervaringen opgedaan. Tijdens mijn stages bij de voetbalacademie van FC Twente heb ik (inter)nationaal de beste spelers zien trainen en spelen, daar leer je enorm van. Ook het werken met ervaren en goede trainers hebben eraan bijgedragen dat ik al op jonge leeftijd een goede basis heb. Om dan toch een doel voor ogen te hebben, het werken in de jeugdacademie bij een BVO lijkt mij een mooi toekomstperspectief.

Sven Padberg tijdens training FC Twente O12

Ik ben van mening dat spelers in staat moeten zijn om op creatieve wijze oplossingen te bedenken en uit te voeren om zich zodoende (samen) onder verschillende vormen van druk uit te spelen. Daarnaast verwacht ik van spelers dat ze in trainingen en wedstrijden een bepaalde intensiteit halen om ook bij balbezit tegenstander voldoende druk op de situatie te krijgen en zodoende ballen weten te veroveren. Het (leren) herkennen van deze situaties is van essentieel belang om dit als team samen voor elka  ar te krijgen.  Bij Juliana’32 word ik verantwoordelijk voor de techniektrainingen in de onderbouw. Ik kan het eigenlijk niet vaak genoeg benadrukken. Voor een heel groot gedeelte zal het uit de spelers zelf moeten komen. Elke training en wedstrijd die je speelt zul je weer het uiterste van jezelf moeten vragen; technisch, fysiek en mentaal beter willen worden! Succes behaal je niet structureel door ergens genoegen mee te nemen. Streven naar een hoger doel en jezelf daarbij blijven uitdagen kunnen je telkens een stap verder brengen. Uiteraard gaat dit altijd samen met plezier.

Sven, we wensen jou veel plezier en succes in de komende periode bij s.v. Juliana ’32!