1 november 2022

Wedstrijdverslag Eilermark 1 – s.v. Juliana ’32 1

Eilermark 1 – Juliana 1  0-4   (0-2)

Opstelling: Oscar van Dalen, Nordin Douass (80′ Stef Nijhuis), Kevin Kollenaar, Mike Borst, Tijn Leeferink(65′ Willem Hilgerink), Bas Mulder, Rutger Robles (65′ Jorn de Graaf), Tom Groot Breteler, Steven Robles, Pieter Hilgerink (75′ Niek Prins), Eloy Vermeulen (80′ Danny Bouwhuis)

Doelpunten:  ‘3 Pieter Hilgerink 0-1, 22′ Mike Borst 0-2, 55′ Pieter Hilgerink 0-3, 75’ Eloy Vermeulen 0-4.

 

Afgelopen zaterdag speelde Juliana na een vrij weekend de uitwedstrijd tegen Eilermark. Erik Hellegers besloot zijn ploeg met dezelfde opstelling het veld in te sturen als in de laatste thuiswedstrijd tegen FC Aramea. In de openingsfase was Eilermark meer aan de bal dan Juliana, zonder echt heel dreigend te worden. Met name van afstand probeerde de thuisploeg Oscar te testen. De eerste de beste mogelijkheid voor Juliana was wel meteen raak. Pieter werd in het vijandelijke strafschopgebied aangespeeld, deze ging voorbij aan zijn direct tegenstander en schoot de baal laag via de paal binnen. Een mooi begin. Juliana bleef, met name via Nordin en Eloy, steeds dreigend en vergrootte halverwege de eerste helft de voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Tom werd door Mike met het hoofd verlengd voor de 0-2. Daarna werd verzuimd de voorsprong verder uit te breiden. Pieter schoot op de paal en miste even later vlak voor de goal na een voorzet van Rutger. Waar deze wedstrijdbal gebleven is zullen wij helaas nooit weten. Eilermark zette daar nog een vrije trap tegenover, die door Oscar over de lat werd getikt. Met een 0-2 voorspring na 45 minuten werd de kleedkamer opgezocht voor een welverdiende kop thee.

In de 2e helft begon Eilermark, zoals verwacht, veel druk uit te oefenen op het doel van Juliana, maar wederom zonder tot echt grote mogelijkheden te komen. Juliana verslapte wat en maakte te weinig gebruik van de ruimte die achter de verdediging van de thuisploeg lag. Toch werd de score uitgebreid naar 0-3. Eloy omzeilde de buitenspelval van de tegenstander, legde breed op Pieter die zijn 2e van de middag in eenvoudig in het lege doel schoof. Daarna was de wedstrijd gespeeld, Juliana oogde veel fitter en gretiger en bracht nog wat nieuwe mensen op zoek te gaan naar nog meer doelpunten. Hierbij werden veel opgelegde kansen niet benut. In de slotfase viel er toch nog één goal. Een lange bal werd door Eloy gecontroleerd en binnen gepegeld. Zo eindigde de wedstrijd in een mooie 0-4 overwinning. De 2e zege van het seizoen na de 6-0 thuisoverwinning op FC Aramea, waardoor Juliana naar een gedeelde 3e plaats gaat.

Nu volgen er 2 thuiswedstrijden. A.s. zaterdag (5 november) spelen we tegen Sportlust Glanerbrug om 14.30 uur. Een week later (12 november) nemen we het op tegen PW 1885