17 november 2022

Wedstrijdverslag s.v. Juliana ’32 1 – PW 1

Juliana 1 – PW 1885 5-0 (3-0)    

Opstelling: Oscar van Dalen, Jorn de Graaf, Kevin Kollenaar, Mike Borst, Nordin Douass, Bas Mulder (80’ Stef Nijhuis), Rutger Robles, Tom Groot Breteler (35’ Jeroen Stegink), Steven Robles, Pieter Hilgerink (80’ Niek Prins), Eloy Vermeulen (85’ Viktor Jonker) 

Doelpunten:  

3’ Eloy Vermeulen 1-0, 11’ Steven Robles 2-0, 41’ Steven Robles 3-0, 55’ Eloy Vermeulen 4-0, 83’ Jeroen Stegink 5-0 

 

Juliana trad afgelopen zaterdag aan tegen de rood-wit-blauwen uit Enschede en de oudste amateurclub, PW 1885. Na de verliespartij tegen Sportlust Glanerbrug, wist Juliana dat er wat recht te zetten was. Maar hoewel de tegenstander onderaan staat, mocht er van onderschatting absoluut geen sprake zijn. Juliana wint zelden eenvoudig van PW en was dus gewaarschuwd. 

De thuisploeg startte heel aardig en dat resulteerde al in de 3e minuut in de 1-0. Een lange bal viel via Pieter voor de voeten van Eloy, die de bal in de goal schoof. Een hele goede start, die in de 11e minuut gevolgd werd door de 2-0 van Steven. Was daarmee de wedstrijd voorbij en ging alles eenvoudig? Niet echt. Na de 2-0 was PW een half uur meer in balbezit en Juliana liet zich vooral zien met dommigheden, zoals onnodige gele kaarten. Uit frustratie, omdat de voorsprong er wel was, maar het voetballend echt niet liep. PW werd dreigend via vrije ballen, hoekschoppen en zelfs een indirecte vrije trap in de zestien. Dit resulteerde niet in de aansluitingstreffer en juist toen Juliana in de slechtste fase zat, viel de 3-0. Een vrije trap werd ingedraaid en met het hoofd verlengd door Steven voor de uitlopende goalie. 

Een wat geflatteerde voorsprong, hoewel na de pauze Juliana wel echt liet zien de betere ploeg te zijn. Na een donderspeech van Erik, begon Juliana veel scherper aan de 2e helft en in de 55e minuut besliste Eloy de wedstrijd definitief: 4-0. De thuisploeg gaf weinig meer weg, op een ‘fotogravenredding’ van Oscar na. Een mindere fase volgde en het was wachten op het eindsignaal. Toch viel nog de 5-0. Jorn zette nog even aan met een lange sprint en legde goed breed op Jeroen. Die schoof de bal via de paal binnen. De overwinning was een feit. 

Een verdiende overwinning, maar Juliana moet echt leren slimmer te voetballen. Zaterdag gaat het 1e op bezoek in Enschede. Om 14:00 uur wordt afgetrapt tegen Sportclub Enschede.