11 november 2022

Wedstrijdverslag s.v. Juliana ’32 1 – Sportlust Glanerbrug 1

Juliana 1 – Sportlust Glanerbrug 1 0-1 (0-0) 

Opstelling: Oscar van Dalen, Jorn de Graaf, Kevin Kollenaar, Mike Borst, Nordin Douass, Bas Mulder, Rutger Robles, Tom Groot Breteler (70’ Jeroen Stegink), Steven Robles, Pieter Hilgerink (80’ Viktor Jonker), Eloy Vermeulen 

Doelpunten: ’90 Sven Dost 0-1 

Na de fraaie overwinning op Eilermark, moest Juliana afgelopen zaterdag wederom aantreden tegen een tegenstander uit Glanerbrug, namelijk Sportlust. Vooraf was al helder dat dit geen eenvoudige opgave zou worden en dat bleek ook wel deze middag. Na de altijd gestructureerde teamfoto, begon Juliana vanaf 14:30 uur met aanvallen en dat zou het ook tot de 95e minuut blijven doen. Echter, de tegenstander stond zeer goed gegroepeerd en Juliana had heel veel moeite om in de eerste helft echt openingen te vinden. Met name vanuit standaardsituaties en uit de 2e lijn werd de ploeg af en toe dreigend, maar echt grote mogelijkheden bleven uit. Juliana moest wel steeds oppassen voor de omschakeling van de tegenstander. Oscar redde heel goed uit een kopbal van zeer dichtbij. Vlak voor de pauze ontstond er toch een plotseling grote mogelijkheid op die belangrijke 1-0. Eloy slalomde door de verdediging en stond plots 1-op-1 voor de Glanerbrugse goal. Zijn schot ging echter naast. Dit had Juliana die zet in de rug moeten geven. Maar helaas. 

In de pauze werd de boel nog eens ouderwets op scherp gezet en Juliana voetbalde ook een veel betere 2e helft, waarbij de fitheid weer de doorslag leek te gaan geven. Maar de bal wilde er niet in. Eloy schampte ligt de paal en een doelpunt van de ingevallen Jeroen werd afgefloten voor offside. Had Rutger hier niet zelf moeten gaan in plaats van de bal afgeven op Jeroen? Toen even later nog een poging van dichtbij van Rutger van de lijn werd gehaald en Viktor een bal in de vijf huizenhoog over schoot, wist bij iedereen al wat er ging gebeuren. Balverlies op de middenlijn werd in de omschakeling afgestraft door Sven Dost, waarbij Juliana ook nog eens de pech had dat Jorn de bal van richting veranderde voor de neus van Oscar. Juliana drong hierna nog wel aan, maar dit resulteerde niet meer in de 1-1. 

Helaas, de eerste verliespartij van dit seizoen en ook nog een volledig onnodige, gelet op de vele mogelijkheden na de pauze. Zaterdag moet de ploeg zich weer oprichten in de thuiswedstrijd tegen die andere rood-wit-blauwen in deze competitie: PW 1885. Tot dan!