21 juni 2019

Winst voor FC Zoutzuur in succesvol 7 tegen 7 toernooi

Een prachtig groen hoofdveld op Sportpark Groot Driene, een verfrissende regenbui voorafgaand aan het toernooi en zeven deelnemende teams vormden de ingrediënten voor het jaarlijkse 7 tegen 7 toernooi bij Juliana’32. Zonder het team van Erik Groot Roessink, dus vooraf was al bekend dat er een nieuw team met de titel aan de haal ging. FC Zoutzuur won uiteindelijk de felbegeerde titel, waardoor Erik Zandstra uit handen van Korine Grobbe namens de toernooicommissie de bijbehorende schaal in ontvangst mocht nemen.

Het jaarlijks terugkomend toernooi vormt de officieuze afsluiting van het voetbalseizoen bij Juliana’32. Elk Juliana-lid mag een team van zeven spelers samenstellen, waarmee de strijd kan worden aangegaan. Naast de jaarlijkse terugkerende namen waren er ook enkele nieuwe gezichten te zien. Zo betrok het eerste elftal de nieuwe spelers voor het komende seizoen erbij en debuteerde er een nieuw team: Juliana’32 35+ 3.

In een halve competitie troffen alle teams elkaar in wedstrijden van twaalf minuten. Als snel werd duidelijk dat vier teams gingen uitmaken wie de finale mochten spelen. FC Zoutzuur bleek als sterkste team uit de poulewedstrijden te komen. En omdat Juliana’32 1 de laatste poulewedstrijd verloor, mocht het verrassend sterke Juliana’32 2 ook in de finale aantreden. De eindstrijd ging lang gelijk op, het sterkere FC Zoutzuur kwam niet door de muur van het tweede heen. Die ploeg loerde op de counter en vond het behalen van de strafschoppenserie al een overwinning. Uiteindelijk werd een treffer van Zoutzuur in de slotminuut de ploeg van aanvoerder Jan Willem Groeneveld fataal, waardoor FC Zoutzuur de schaal en kannen bier op een vol terras in ontvangst mocht nemen.