2 januari 2017

Zeer succesvol Oliebollentoernooi 2016

Op donderdag 29 december 2016 heeft er in de sporthal Veldwijk een zeer geslaagde eerste editie plaatsgevonden van het Oliebollentoernooi. In aanloop naar het toernooi konden zowel jeugd als senioren zich aanmelden voor dit toernooi waarbij er in verschillende teams en samenstellingen is gespeeld om de winst.

Voor we na een klein verslagje van het toernooi gaan wil de organisatie u vragen om de evaluatie enquête in te vullen indien u bij het toernooi aanwezig bent geweest.

Bij de JO9 en JO11 is een toernooi met 4 teams afgewerkt. De 20 aanwezige jeugd leden werden vooraf ingedeeld in teams met zowel spelers uit de JO9 als JO11 leeftijdscategorie. Deze jonge tricolores speelden wedstrijden van 8 minuten in poulefase om uit eindelijk eventueel in de finale hun talenten te showen. Uiteindelijk wist het team Real Madrid met de overwinning en de wel verdiende medailles naar huis te gaan.

De jongens van de Jo15 speelden in 4 rondes van 11 minuten een lange partij vorm waarbij elke speler 1 ronde ging keepen en 3 rondes als veldspeler mee deed. Door het aantal aanwezige spelers is hier verder geen toernooi gespeeld, maar gekozen voor een partij. Gelukkig hebben alle jongens lekker kunnen zaalvoetballen en zo mee doen aan het oliebollentoernooi!

Als laatste stond het grootste toernooi van deze dag op het programma, het senioren toernooi! Dit toernooi begon om 16:00 in de kantine van de sporthal, daar werd door gast-arbiter Mehmet Guldas de loting verricht. Telkens werd eerst een bal met daarin een teamnaam uit de bak gevist om vervolgens een bal met daarin poule en nummer te loten. Na deze loting begon het toernooi keurig volgens de planning om 16:15 uur.

POULE A ; Juliana 10, Poldervogels 3, Hoal um in de bokse, FC Scania 6.

POULE B ; FC Gabeerzwaukatunman United, Team BALRs, Oud Juultje A1, Bunga Melatie.

Gedurende de poulefase hebben de teams gespeeld om een plekje in de fel begeerde kruisfinales. Het ging er dan ook fanatiek aan toe waarbij sommige wedstrijden in een gelijke stand eindigden.

Uit eindelijk wisten Hoal um in de Bokse (0 pnt), Juliana 10 (4 pnt), Team BALRs (0 pnt) en Oud Juultje A1 (3 pnt) niet de volgende ronde van het toernooi te bereiken.

De eerste kruisfinale werd gespeeld tussen Poldervogels, dat in de poule fase 7 punten wist te behalen en de met 6 behaalde punten geplaatste Bunga Melati. Deze wedstrijd ging met een ruime uitslag (1-4) naar de heren van Bunga Melati.

De 2e kruisfinale ging tussen het team FC Gabeerzwaukatunman United wat zich met de maximale 9 punten wist te plaatsen. Tegenstander in de kruisfinale was FC Scania 6 wat in de poule fase 4 punten bij elkaar wist te spelen. Uit eindelijk zou de wedstrijd eindigen in 3-0 in het voordeel van FC Gabeerzwaukatunman United.

Hiermee was de finale bekend en speelden Bunga Melati en FC Gabeerzwaukatunman United om de prijzen. Echter na de zoemer was er nog geen winnend team en dus werden er strafschoppen genomen. Na vele strafschoppen was het uiteindelijk keeper Tommy Gabro van FC Gabeerzwaukatunman United die de beslissende penalty wist te stoppen.

Natuurlijk kreeg het winnende team de welverdiende oliebollenschaal, welke als wisselschaal zal gaan dienen voor de nog komende edities.
Daarnaast had echter de wedstrijdtafel het hele toernooi gekeken om uit eindelijk een speler van het toernooi te benoemen. Uit eindelijk wist Tommy Gabro met de eer te strijken.

Graag danken wij jullie voor deelname en willen wij u nogmaals vragen om de evaluatie enquete in te vullen.

 

naamloos