21 januari 2023

Zeer succesvolle eerste wintereditie 7×7-toernooi

Vrijdagavond 20 januari. Waar grote delen van Nederland bedekt waren onder een klein laagje sneeuw was het op sportpark Groot Driene droog en 0 graden. Goede omstandigheden voor een eerste wintereditie van het 7×7-toernooi. Na de succesvolle edities afgelopen zomer nam de vraag toe naar een wintervariant. Dit jaar besloten we om het te proberen. Het bleek al snel een enorm succes. Binnen een week hadden we al voldoende aanmeldingen om het toernooi door te laten gaan. En er kwamen nog vele teams bij. Uiteindelijk stonden er 21 teams te trappelen om te voetballen op deze vrijdagavond.

Met dit enorme aantal deelnemers waren er 5 poules en werd er gespeeld op 4 velden. Dit zorgde er voor dat er voor veel teams tussen de wedstrijden door voldoende tijd was om even op te warmen in de kantine met warme chocomel met slagroom of alvast een biertje. Na de poulefase volgde de kwart- en halve finales om vervolgens de finale te spelen. Red Bull Hengelo en JHK Horsefighters speelde de allerlaatste wedstrijd en deze werd glansrijk met 2-0 gewonnen door Red Bull Hengelo. Waardoor zij zich de eerste winnaar van de wintereditie mogen noemen. Een speciale vermeldingen willen we nog geven aan Dames Reunie. Een dames 7-tal die het aandurfde om het op te nemen tegen de heren!

De derde helft was tijdens de wedstrijden al voorzichtig begonnen in ons clubhuis. DJ Marco had iedereen al lekker opgewarmd en toen ook de laatste teams binnen waren kon de derde helft echt losbarsten. Het bier vloeide rijkelijk en er werd stiekem nog wat gedanst. Het bleef heel lang gezellig!

We kijken terug op een enorm geslaagde editie die zeker een vervolg gaat krijgen. De zomeravond edities staan al weer in onze agenda: 14 juli, 4 augustus en 18 augustus. Aanmelden kan nu al via deze link.

Via deze weg willen wij alle deelnemers en vrijwilligers bedanken die er voor gezorgd hebben dat dit winteravond-toernooi een groot succes was.

Bekijk hier de foto’s.